Медовий соус барбекю

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У минулі вихідні наша розвесела компанія вирвалася на риболовлю на Бориславські озера. Ну а який виїзд на природу без м’яса на вугіллі? Правильно – ніякої. Банальний шашлик, звичайно ж, з собою взяли. Крилець курячих теж. Але хотілося чогось новенького, і тому було вирішено поекспериментувати з яловичими ребрами. До них створився прекрасний соус – всі облизували пальці і досить мукали. Тому поспішаю поділитися цією знахідкою з вами.

До речі, цей соус гарний і для запікання всього-всього на решітці, і як доповнення до готових страв.

Інгредієнти для медового соусу барбекю:

  • 1 велика цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 3 ст.л. коричневого цукру
  • 2 ст.л. меду
  • 2 ст.л. вустерширського соусу
  • 100 мл яблучного оцту
  • 1-2 ч.л. табаско (навіть з 1 ч.л. він вже припікає, 2 ч.л. – для великих любителів гострого)
  • 400 г кетчупу без добавок (Не шашличний, і не часниковий – нейтральний томатний)

Розраховано на на 500 мл соусу

 

bbq-sous-1

Приготування медового соусу барбекю:

Дрібно рубаємо цибулю і часник.

У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, періодично помішуючи, до м’якості, 4-5 хвилин.

bbq-sous-2

Додаємо часник і смажимо, помішуючи, ще 30 секунд. Додаємо всі інші інгредієнти.

bbq-sous-3

Перемішуємо і доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні 2-3 хвилини і вимикаємо.

Перебиваємо соус блендером до однорідного стану.

bbq-sous-4

Остуджуємо, розливаємо в банки. Зберігається тиждень точно.

bbq-sous

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.