
У минулі вихідні наша розвесела компанія вирвалася на риболовлю на Бориславські озера. Ну а який виїзд на природу без м’яса на вугіллі? Правильно – ніякої. Банальний шашлик, звичайно ж, з собою взяли. Крилець курячих теж. Але хотілося чогось новенького, і тому було вирішено поекспериментувати з яловичими ребрами. До них створився прекрасний соус – всі облизували пальці і досить мукали. Тому поспішаю поділитися цією знахідкою з вами.
До речі, цей соус гарний і для запікання всього-всього на решітці, і як доповнення до готових страв.
Інгредієнти для медового соусу барбекю:
- 1 велика цибулина
- 3 зубчики часнику
- 3 ст.л. коричневого цукру
- 2 ст.л. меду
- 2 ст.л. вустерширського соусу
- 100 мл яблучного оцту
- 1-2 ч.л. табаско (навіть з 1 ч.л. він вже припікає, 2 ч.л. – для великих любителів гострого)
- 400 г кетчупу без добавок (Не шашличний, і не часниковий – нейтральний томатний)
Розраховано на на 500 мл соусу
Приготування медового соусу барбекю:
Дрібно рубаємо цибулю і часник.
У сотейнику на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, періодично помішуючи, до м’якості, 4-5 хвилин.
Додаємо часник і смажимо, помішуючи, ще 30 секунд. Додаємо всі інші інгредієнти.
Перемішуємо і доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні 2-3 хвилини і вимикаємо.
Перебиваємо соус блендером до однорідного стану.
Остуджуємо, розливаємо в банки. Зберігається тиждень точно.
Смачного!
Leave a Reply