Полунично-м’ятний соус до вареників

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Клубнично-мятный соус к вареникам

До вареників із солодкою начинкою (сиром або ягодами) зазвичай подається сметана. Але ж можна приготувати щось більш цікаве і незвичайне, наприклад, полунично-м’ятний соус до страви. Його освіжаючий смак і аромат чудово поєднуються з варениками, а також запіканками, млинцями, оладками і навіть просто з сиром.
Полунично-м’ятний соус до вареників додасть цій звичній страві особливу пікантність і новий смак, який напевно сподобається вашим домочадцям і гостям.

В принципі , у кожної господині є свій набір страв , які їй особливо вдаються , тому вони найчастіше і з’являються на столі. Але якщо ви хочете здивувати свою сім’ю і гостей чимось незвичайним , то зовсім не обов’язково вишукувати в куховарських книгах або Інтернеті якісь екзотичні рецепти. Можна просто подати улюблене блюдо , так сказати , в новій упаковці , в даному випадку – під новим соусом , і воно заграє новими фарбами.
За бажанням ви можете вносити до складу соусу свої зміни . Так , наприклад , якщо у дітей алергія на полуницю , замініть її іншими ягодами або фруктами. М’який смак банана чудово поєднується практично з усім. Але важливо , щоб в соусі залишилася кислинка , яку дає полуниця , тому поєднання банана з грушею виявиться кілька пріснуватим . Крім того , при зміні складу зверніть увагу на кількість цукру.
У рецепті – як приготувати полуничний соус до вареників – зазначено, що цукру потрібно класти 1-2 ст.л. Це тому , що кількість цукру залежить від солодощі полуниці і банана , адже соус не повинен бути занадто нудотним. Не бійтеся експериментувати і міняти склад рецепта. Зрештою , кожен рецепт – це інформація не тільки до роздумів , а й до дії. А ваш досвід господині напевно підкаже оптимальні поєднання продуктів!
Щоб приготувати полунично – м’ятний соус до вареників , знадобиться наступне :

  • полуниця – 300 г
  • стиглий банан – 1 шт.
  • свіжа м’ята – 6 г
  • цукор – 1-2 ст.л.

Як приготувати полуничний соус до вареників :
1 . Полуницю і м’яту промийте. Банан очистіть і наріжте . Складіть все разом в емальовану або скляну каструлю , засипте цукром і дайте постояти хвилин 10 .
2 . Коли полуниця дасть сік , поставте каструльку на середній вогонь , доведіть до кипіння і проваріть 1-2 хв.
3 . Отриману масу пюріруйте , найкраще блендером , процідіть через сито і подавайте до столу.

41_22_01_2013_2776
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!