
Сливовий соус на зиму прекрасно підходить до страв з м’яса і птиці, у тому числі дичини. До того ж він абсолютно натуральний, і ви цілком контролюєте процес його приготування, тим самим захищаючи себе і своїх близьких від всіх цих хімічних підсилювачів смаку, “єшок” і консервантів.
Інгредієнти:
- Сливи стиглі 4 кілограми
- Часник 6 головок
- Петрушка 1 великий пучок
- Коріандр мелений 20 грам
- Цукор 2 склянки
- Сіль 2 столові ложки
- Перець чорний мелений 1 чайна ложка
- Соус краснодарський (або томатна паста) 500 мілілітрів
- Перець гіркий 2 стручка (невеликих)
Інвентар:
Каструля, м’ясорубка, ніж кухонний, дошка обробна, одноразові паперові рушники, широка воронка, ополоник, дерев’яна лопатка, скляні банки з кришками, кухонні рушники.
Приготування:
Крок 1: готуємо сливи.
Сливи вибирайте самі спілі і красиві. Спершу ретельно їх промийте теплою водою, краще всього навіть зробити це кілька разів, потім витріть насухо паперовими рушниками.
Після миття сливи розріжте на половинки, щоб вийняти з них кісточку. І в кінці вимиті і очищені фрукти пропустіть через м’ясорубку, перетворивши їх в густе сливове пюре.
Крок 2: готуємо часник.
Розберіть головки часнику і очистіть кожен зубчик від лушпиння. Потім пропустіть їх через м’ясорубку, точно так само, як і сливи. Але змішувати подрібнені інгредієнти не потрібно. Спочатку всі вони повинні лежати окремо один від одного.
Крок 3: готуємо петрушку.
Візьміть великий пучок петрушки, дуже ретельно промийте його, а потім обсушіть за допомогою одноразових паперових рушників. Пропустіть через м’ясорубку.
Крок 4: готуємо гіркий перець.
Стручки гіркого перцю промийте теплою водою, обсушіть і зріжте хвостики. Як ви вже, напевно, здогадалися, гіркий перець теж потрібно пропустити через м’ясорубку.
Крок 5: варимо сливовий соус.
Подрібнені до стану пюре сливи перекладіть у велику каструлю, доведіть на середньому вогні до кипіння, а після варіть протягом 15 хвилин. Не забувайте весь час перемішувати, щоб нічого не пригоріло.
Після закінчення 15 хвилин до слив слід додати подрібнений часник, петрушку, гіркий перець, а так само інші приправи: томатний соус, мелений коріандр, чорний перець, цукровий пісок і сіль. Перемішайте сливовий соус і готуйте його ще 20 хвилин. При цьому обов’язково його потрібно помішувати, краще кожну хвилину чи дві, щоб нічого точно не пригоріло.
Крок 6: консервуємо сливовий соус на зиму.
Обов’язково простерилизуйте і промийте банки разом з кришками, перш ніж розливати в них соус, інакше всі ваші зусилля просто пропадуть дарма і заготівля зіпсується.
Гарячий сливовий соус розлийте в прогріті стерилізовані банки і тут же щільно закрийте їх кришками або зовсім закатайте, якщо вам так більше подобається.
Переверніть банки з гарячим соусом догори дном, укутайте в рушники і залиште в такому вигляді до повного охолодження на одну добу. Як тільки заготовка стане кімнатної температури, рушники можна буде зняти, а банки переставити в прохолодне місце, далеко від сонячних променів.
Крок 7: подаємо сливовий соус, консервований на зиму.
Смачного!
Поради до рецепту:– Якщо вам сподобався сливовий соус, то обов’язково так само спробуйте приготувати томатно-сливовий кетчуп.- Сливовий соус на зиму потрібно консервувати в невеликих баночках, обсягом не більше 500 мілілітрів. Адже ви скоріше за все не зможете з’їсти за раз цілий літр соусу, а після відкриття він досить швидко зіпсується навіть у холодильнику.
Leave a Reply