Сливовий соус на зиму

» » » Сливовий соус на зиму
Сливовий соус на зиму

Сливовий соус на зиму прекрасно підходить до страв з м’яса і птиці, у тому числі дичини. До того ж він абсолютно натуральний, і ви цілком контролюєте процес його приготування, тим самим захищаючи себе і своїх близьких від всіх цих хімічних підсилювачів смаку, “єшок” і консервантів.

Інгредієнти:

  • Сливи стиглі 4 кілограми
  • Часник 6 головок
  • Петрушка 1 великий пучок
  • Коріандр мелений 20 грам
  • Цукор 2 склянки
  • Сіль 2 столові ложки
  • Перець чорний мелений 1 чайна ложка
  • Соус краснодарський (або томатна паста) 500 мілілітрів
  • Перець гіркий 2 стручка (невеликих)

Інвентар:

Каструля, м’ясорубка, ніж кухонний, дошка обробна, одноразові паперові рушники, широка воронка, ополоник, дерев’яна лопатка, скляні банки з кришками, кухонні рушники.

Приготування:

Крок 1: готуємо сливи.

Сливовий соус на зиму

Сливи вибирайте самі спілі і красиві. Спершу ретельно їх промийте теплою водою, краще всього навіть зробити це кілька разів, потім витріть насухо паперовими рушниками.
Після миття сливи розріжте на половинки, щоб вийняти з них кісточку. І в кінці вимиті і очищені фрукти пропустіть через м’ясорубку, перетворивши їх в густе сливове пюре.

Крок 2: готуємо часник.

Сливовий соус на зиму

Розберіть головки часнику і очистіть кожен зубчик від лушпиння. Потім пропустіть їх через м’ясорубку, точно так само, як і сливи. Але змішувати подрібнені інгредієнти не потрібно. Спочатку всі вони повинні лежати окремо один від одного.

Крок 3: готуємо петрушку.

Сливовий соус на зиму

Візьміть великий пучок петрушки, дуже ретельно промийте його, а потім обсушіть за допомогою одноразових паперових рушників. Пропустіть через м’ясорубку.

Крок 4: готуємо гіркий перець.

Сливовий соус на зиму

Стручки гіркого перцю промийте теплою водою, обсушіть і зріжте хвостики. Як ви вже, напевно, здогадалися, гіркий перець теж потрібно пропустити через м’ясорубку.

Крок 5: варимо сливовий соус.

Сливовий соус на зиму

Подрібнені до стану пюре сливи перекладіть у велику каструлю, доведіть на середньому вогні до кипіння, а після варіть протягом 15 хвилин. Не забувайте весь час перемішувати, щоб нічого не пригоріло.

Сливовий соус на зиму

Після закінчення 15 хвилин до слив слід додати подрібнений часник, петрушку, гіркий перець, а так само інші приправи: томатний соус, мелений коріандр, чорний перець, цукровий пісок і сіль. Перемішайте сливовий соус і готуйте його ще 20 хвилин. При цьому обов’язково його потрібно помішувати, краще кожну хвилину чи дві, щоб нічого точно не пригоріло.

Крок 6: консервуємо сливовий соус на зиму.

Сливовий соус на зиму

Обов’язково простерилизуйте і промийте банки разом з кришками, перш ніж розливати в них соус, інакше всі ваші зусилля просто пропадуть дарма і заготівля зіпсується.

Сливовий соус на зиму

Гарячий сливовий соус розлийте в прогріті стерилізовані банки і тут же щільно закрийте їх кришками або зовсім закатайте, якщо вам так більше подобається.
Переверніть банки з гарячим соусом догори дном, укутайте в рушники і залиште в такому вигляді до повного охолодження на одну добу. Як тільки заготовка стане кімнатної температури, рушники можна буде зняти, а банки переставити в прохолодне місце, далеко від сонячних променів.

Крок 7: подаємо сливовий соус, консервований на зиму.

Сливовий соус на зиму

Сливовий соус насправді дуже універсальний. Його подають як до м’ясних страв, так і до овочевих, тут вже справа смаку. Тому пробуйте самі і подавайте його так, як вам подобається, і з тим, з чим вам подобається.
Смачного!
Поради до рецепту:– Якщо вам сподобався сливовий соус, то обов’язково так само спробуйте приготувати томатно-сливовий кетчуп.- Сливовий соус на зиму потрібно консервувати в невеликих баночках, обсягом не більше 500 мілілітрів. Адже ви скоріше за все не зможете з’їсти за раз цілий літр соусу, а після відкриття він досить швидко зіпсується навіть у холодильнику.

Сливовий соус на зиму обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика