Соус барбекю – це американська класика , так само , як і саме барбекю. В принципі , відмінності не надто великі: ми смажимо свої шашлики на мангалах , вони своє м’ясо або сосиски – на решітках , але от соус … Так, такий соус сподобається і малюкам , стільки в ньому різних підсолоджувачів. Не те що наші вогняні аджика , ткемалі або сацебелі , після яких треба заливати пожежу в роті! Барбекю трохи нагадує голлівудські романтичні комедії: всього потроху , все дуже мило , а в результаті – хеппі -енд , в даному випадку – дуже приємний соус барбекю.
Щоб приготувати соус барбекю , знадобляться такі інгредієнти:
- томатна паста – 500 г
- ворчестерскій соус – 1 / 4 склянки
- коричневий цукор – 1 / 4 склянки
- яблучний оцет – 1 / 4 склянки
- мед – 2 ст.л.
- дижонская ( або будь-яка солодка ) гірчиця – 2 ст.л.
- часник – 2 зубчики
- ріпчаста цибуля = 1 / 4 головки
- середній корінь селери – 1 шт.
- морська сіль – 0,5 ст.л.
- чорний перець мелений – за смаком
- соус табаско , кайенский перець – за бажанням
Соус барбекю готується наступним чином:
1 . Томатну пасту викласти в каструлю з подвійним дном і розвести водою до консистенції кетчупу . Любителі гострих соусів можуть додати трохи соусу табаско або кайенского перцю на кінчику ножа. Поставити каструлю на повільний вогонь.
2 . Селеру , цибулю і часник подрібнити в блендері і додати в соус.
3 . Додати також інші інгредієнти , розмішати і варити при постійному помішуванні близько 15 хвилин.
Приємного апетиту!