Соус барбекю

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Соус барбекю

Соус барбекю – це американська класика , так само , як і саме барбекю. В принципі , відмінності не надто великі: ми смажимо свої шашлики на мангалах , вони своє м’ясо або сосиски – на решітках , але от соус … Так, такий соус сподобається і малюкам , стільки в ньому різних підсолоджувачів. Не те що наші вогняні аджика , ткемалі або сацебелі , після яких треба заливати пожежу в роті! Барбекю трохи нагадує голлівудські романтичні комедії: всього потроху , все дуже мило , а в результаті – хеппі -енд , в даному випадку – дуже приємний соус барбекю.

Щоб приготувати соус барбекю , знадобляться такі інгредієнти:

  • томатна паста – 500 г
  • ворчестерскій соус – 1 / 4 склянки
  • коричневий цукор – 1 / 4 склянки
  • яблучний оцет – 1 / 4 склянки
  • мед – 2 ст.л.
  • дижонская ( або будь-яка солодка ) гірчиця – 2 ст.л.
  • часник – 2 зубчики
  • ріпчаста цибуля = 1 / 4 головки
  • середній корінь селери – 1 шт.
  • морська сіль – 0,5 ст.л.
  • чорний перець мелений – за смаком
  • соус табаско , кайенский перець – за бажанням

Соус барбекю готується наступним чином:
1 . Томатну пасту викласти в каструлю з подвійним дном і розвести водою до консистенції кетчупу . Любителі гострих соусів можуть додати трохи соусу табаско або кайенского перцю на кінчику ножа. Поставити каструлю на повільний вогонь.
2 . Селеру , цибулю і часник подрібнити в блендері і додати в соус.
3 . Додати також інші інгредієнти , розмішати і варити при постійному помішуванні близько 15 хвилин.

412_29_08_2012_29
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.