Соус Бер Руж

» » » Соус Бер Руж
Соус Бер Руж

Є такий класичний соус – бер блан. У дослівному перекладі з французької – масляний білий. Це соус на основі вершкового масла і випареного білого вина або оцту (або їх поєднання). Бер руж – це масляний червоний соус, який готується на основі червоного сухого вина і все того ж масла. Він відмінно підходить і до м’яса, і до птиці, і навіть до риби.

Є різні варіанти приготування цього соусу – з додаванням води, портвейну, рибного або курячого бульйону, з різними ароматичними інгредієнтами в основі. Все це варіанти. Головне – це уварене червоне вино і вершкове масло.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 150 мл червоного сухого вина
  • 50 мл курячого бульйону
  • 1/2 ч.л. сухого чебрецю
  • 3-4 невеликих печериці
  • 1 маленька цибулина
  • 130 г холодного вершкового масла
  • сіль і цукор за смаком

 

Соус Бер Руж

Приготування соусу Бер Руж:

Вливаємо в сотейник вино і бульйон, кладемо чебрець, нарізану великими кубиками цибулю і розрізані на 4-6 частин шампіньйони.

Соус Бер Руж

Ставимо на вогонь і уварюємо суміш у 4 рази. Проціджуємо, повертаємо рідину в сотейник і знову ставимо на вогонь. На невеликому нагріві при постійному енергійному розмішуванні віночком по одному кубику вводимо холодне масло.

Соус Бер Руж

Приправляємо за смаком сіллю і цукром.

Подаємо.

Соус Бер Руж

Смачного!

Соус Бер Руж обновлено: Січень 20, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика