
Є такий класичний соус – бер блан. У дослівному перекладі з французької – масляний білий. Це соус на основі вершкового масла і випареного білого вина або оцту (або їх поєднання). Бер руж – це масляний червоний соус, який готується на основі червоного сухого вина і все того ж масла. Він відмінно підходить і до м’яса, і до птиці, і навіть до риби.
Є різні варіанти приготування цього соусу – з додаванням води, портвейну, рибного або курячого бульйону, з різними ароматичними інгредієнтами в основі. Все це варіанти. Головне – це уварене червоне вино і вершкове масло.
Інгредієнти на 4 порції:
- 150 мл червоного сухого вина
- 50 мл курячого бульйону
- 1/2 ч.л. сухого чебрецю
- 3-4 невеликих печериці
- 1 маленька цибулина
- 130 г холодного вершкового масла
- сіль і цукор за смаком
Приготування соусу Бер Руж:
Вливаємо в сотейник вино і бульйон, кладемо чебрець, нарізану великими кубиками цибулю і розрізані на 4-6 частин шампіньйони.
Ставимо на вогонь і уварюємо суміш у 4 рази. Проціджуємо, повертаємо рідину в сотейник і знову ставимо на вогонь. На невеликому нагріві при постійному енергійному розмішуванні віночком по одному кубику вводимо холодне масло.
Приправляємо за смаком сіллю і цукром.
Подаємо.
Смачного!
Leave a Reply