Чудесний італійка соус під назвою Соус Болоньєзе , що широко використовується в Італії для приготування пасти. Як його готувати ? Та дуже просто!
Інгредієнти:
- свинячий фарш 150 г.
- яловичий фарш 150 г.
- морква 45 г.
- цибуля 45 г.
- селера 45 г.
- оливкова олія 125 мл .
- томатна паста 90 м.
- сухе червоно вино 125 мл .
- сіль за смаком
- перець за смак
- вода 125 мл .
- лавровий лист 2 шт.
Отже приступимо . Спочатку необхідно промити й нарізати овочі на дрібні кубики. Далі потрібно поставити на плиту каструлю на середній вогонь і додати в неї оливкову олію , нехай розігрівається . Коли масло розігріється , в каструлю необхідно додати нарізані овочі і лавровий лист. Гарненько обсмажити.
Потім додаємо до овочів фарш яловичини і свинини. Фарш обсмажити з овочами до позбавлення від води.
Далі додати вино і почекати поки воно повністю випарується. Після цього в майбутній соус , в каструлю з фаршем і овочами , додаємо томатну пасту. Даємо проваритися кілька секунд.
Після цього додамо воду , сіль і перець за смаком. Залишимо соус болоньєзе доходити на повільному вогні ще близько 40 хвилин. При необхідності потрібно додати води.
От і все , соус болоньєзе готовий , приємного апетиту.