Песто – популярний соус італійської кухні на основі оливкового масла, базиліка і сиру.
Готувати його дуже просто, а смак порадує навіть самих строгих критиків)
Песто додають в пасту і салати, подають до м’яса, риби, сиру, овочам.
Я просто захоплююся його середземноморським смаком!
- Базилік свіжий зелений 50 г
- Твердий сир (Пармезан, Грюйєр, Пекоріно) 30 г
- Кедрові горішки (пінія) 25 г
- Часник часточки 1 шт.
- Оливкова олія 40 мл
Я готую соус виходячи з наявних продуктів,
якщо немає базиліка, то заміняю петрушкою або руколою,
можу додати в’ялені томати або оливки,
сьогодні стандартний набір:
всі інгредієнти подрібнити в блендері до необхідної консистенції, можна до стану кашки, або з невеликими шматочками. На смак додати сіль, за бажанням лимонний сік.
з помідорами просто пісня))
Приємного апетиту!