Соус песто з базиліком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Соус песто с базиликом 3

Песто – популярний соус італійської кухні на основі оливкового масла, базиліка і сиру.
Готувати його дуже просто, а смак порадує навіть самих строгих критиків)
Песто додають в пасту і салати, подають до м’яса, риби, сиру, овочам.
Я просто захоплююся його середземноморським смаком!

  • Базилік свіжий зелений 50 г
  • Твердий сир (Пармезан, Грюйєр, Пекоріно) 30 г
  • Кедрові горішки (пінія) 25 г
  • Часник часточки 1 шт.
  • Оливкова олія 40 мл

1407615261692defaul3t
Я готую соус виходячи з наявних продуктів,
якщо немає базиліка, то заміняю петрушкою або руколою,
можу додати в’ялені томати або оливки,
сьогодні стандартний набір:
1407615261203defaul2t
всі інгредієнти подрібнити в блендері до необхідної консистенції, можна до стану кашки, або з невеликими шматочками. На смак додати сіль, за бажанням лимонний сік.
1407615261984defaultl


з помідорами просто пісня))
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!