
Ремулад – французький соус на основі майонезу. До його складу входять анчоуси, каперси, мариновані огірочки, часник і зелень петрушки. У деяких варіаціях Ремулад, анчоуси замінюють консервованими сардинами, але анчоуси дають найцікавіший і пікантніший смак.
У сьогоднішньому рецепті ремулад готується на основі домашнього майонезу. При бажанні ви можете взяти за основу готовий покупний майонез, але з домашнім все ж буде смачніше 😉
Інгредієнти для соусу Ремулад на 300-320 г соусу:
- 2 жовтки
- 2 ч.л. гірчиці
- 1 ст.л. лимонного соку або білого винного оцту
- сіль і перець за смаком
- 250 мл рослинного масла
- 5-6 філе анчоусів
- 1 ст.л. каперсів
- 1 зубчик часнику
- 1 ст.л. дрібно нарубаних огірочків-корнішонів
- 3-4 гілочки петрушки
Приготування соусу Ремулад:
Кладемо в миску жовтки, гірчицю і лимонний сік. Змішуємо віночком до однорідного стану.
Беремо міксер і починаємо збивати масу на середній швидкості. Починаємо вливати масло – першу чверть вливаємо по краплях, повільно, потім можна вливати дуже тонкою цівкою. Збиваємо, поки не вийде густий соус.
Додаємо в соус сіль і перець за смаком, а також дрібно нарубані анчоуси, каперси, корнішони, петрушку, а також натертий часник.
Перемішуємо і подаємо.
Такий соус відмінно підходить до рибі і птиці, непогано і до м’яса, а ще – до печеної картоплі.
Смачного!
Leave a Reply