Соус Ремулад

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5,00 из 5)
Loading...

Ремулад — французький соус на основі майонезу. До його складу входять анчоуси, каперси, мариновані огірочки, часник і зелень петрушки. У деяких варіаціях Ремулад, анчоуси замінюють консервованими сардинами, але анчоуси дають найцікавіший і пікантніший смак.

У сьогоднішньому рецепті ремулад готується на основі домашнього майонезу. При бажанні ви можете взяти за основу готовий покупний майонез, але з домашнім все ж буде смачніше 😉

Інгредієнти для соусу Ремулад на 300-320 г соусу:

  • 2 жовтки
  • 2 ч.л. гірчиці
  • 1 ст.л. лимонного соку або білого винного оцту
  • сіль і перець за смаком
  • 250 мл рослинного масла
  • 5-6 філе анчоусів
  • 1 ст.л. каперсів
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст.л. дрібно нарубаних огірочків-корнішонів
  • 3-4 гілочки петрушки

 

remulad-1

Приготування соусу Ремулад:

Кладемо в миску жовтки, гірчицю і лимонний сік. Змішуємо віночком до однорідного стану.

remulad-2

Беремо міксер і починаємо збивати масу на середній швидкості. Починаємо вливати масло — першу чверть вливаємо по краплях, повільно, потім можна вливати дуже тонкою цівкою. Збиваємо, поки не вийде густий соус.

remulad-3

Додаємо в соус сіль і перець за смаком, а також дрібно нарубані анчоуси, каперси, корнішони, петрушку, а також натертий часник.

remulad-4

Перемішуємо і подаємо.
Такий соус відмінно підходить до рибі і птиці, непогано і до м’яса, а ще — до печеної картоплі.

remulad

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Прокоментуйте першим

Залишити коментар

Ваш email не буде публікуватися.