
Продовжуємо тему соусів. Тартар – це соус , який відмінно поєднується зі стравами з риби та птиці.
У класичному вигляді процес його приготування схожий з приготуванням майонезу – жовтки змішуються з оцтом , сіллю і перцем і при поступовому додаванні рослинного масла збиваються в емульсію. Емульсія , в свою чергу , приправляється допоміжними інгредієнтами. Я пропоную вам спрощену версію тартару – на основі вже приготованого майонезу.
Інгредієнти:
- 120 г майонезу
- 1 ст.л. нарубаних корнішонів
- 1 ст.л. нарубаних каперсів
- 1 ст.л. нарубаного ріпчастої цибулі
- 2 ст.л. свіжовичавленого лимонного соку
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- Змішуємо корнішони , цибулю і каперси .
Додаємо в миску до майонезу, вливаємо лимонний сік, приправляем сіллю і перцем. Перемішуємо.
Подаємо.
Приємного апетиту!
P.S. Крім зазначених у рецепті наповнювачів ви можете додати в соус кріп, петрушку або часник.
Leave a Reply