Томатний хумус

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

У мене для вас є нова варіація мого ніжно улюбленого хумуса – цього разу зі свіжими помідорами. Ну точніше, з печеними. Зараз саме час для такого хумуса – стиглих смачних помідорів поки що валом.

Найсмішніше, що коли я спробувала хумус вперше (справа була в Єгипті років так 7 тому), він мені категорично не сподобався. Реабілітація наступила в іншій арабській країні – ОАЕ. З тієї поїздки ця закуска-соус міцно вписалася в список моїх улюблених страв 🙂

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 2 середніх стиглих помідора (або 3 поменше)
  • 400 г консервованого або відвареного нуту (вага чистого гороху без рідини)
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. лимонного соку (або менше, залежно від солодощі помідорів)
  • 2 ст.л. тахіни
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1/2 ч.л. меленої зіри
  • сіль за смаком

 

tomatny-humus-2

Приготування:

Помідори розрізаємо на 2 частини впоперек. Кладемо в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 25-30 хвилин.

tomatny-humus-1

З запечених помідорів знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки і прибираємо насіння разом з рідиною. Кладемо в миску разом з часником, нутом, оливковою олією, зірою, тахіном. Перемелюємо блендером.

tomatny-humus-3

Повинна вийти практично однорідна паста.

tomatny-humus-4

Солимо за смаком і при необхідності приправляємо лимоном. Подаємо з лавашем, свіжими овочами або чіпсами.

tomatny-humus

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.