Шість кращих соусів для італійської пасти

» » Шість кращих соусів для італійської пасти
Шість кращих соусів для італійської пасти

В італійській кухні незмінним супутником будь якої пасти є соус. Ця начинка визначає смак страви. Гурмани впевнені, що саме соус є серцем пасти, без якого воно не може існувати.
Соуси готують з м’яса, овочів, морепродуктів, анчоусів, сиру, яєць і зелені. Але існують основні інгредієнти, які є основою будь-якої начинки. Це оливкова олія (найчастіше першого віджиму), часник, базилік, перець чилі, чорний мелений, орегано і мускатний горіх, твердий сир пармезан.

Кілька порад
Часник для соусу краще нарізати (вичавлювати) і додавати в блюдо в процесі приготування, а не смажити окремо.
Рідкі види соусу підходять до пористої пасти, а густі заправки прекрасно розподіляються з короткою пастою.
Довгі сорти пасти добре поєднуються з ніжною консистенцією соусу, а шматочки овочів, морепродуктів і м’яса чудово підійдуть до короткої пасти з великими отворами.

Шість кращих соусів для італійської пасти
Топ-6 найпопулярніших соусів для пасти
Шість кращих соусів для італійської пасти
Болоньєзе – густий соус з м’ясного фаршу з помідорами
Інгредієнти:

  • Яловичий фарш 250 г
  • Свіжі помідори 8 шт.
  • Часник 1 великий зубчик
  • Тертий пармезан 100 г
  • Вино червоне 0,5 склянки
  • Базилік, орегано, чорний перець за смаком

Яловичий фарш обсмажте на сковороді на оливковій олії. Влийте вино і розімніть грудочки. Необхідно, щоб рідина випарилася. Далі додавайте нарізані кубиками помідори. Бажано помідори попередньо обшпарити окропом і зняти з них шкірку. Не варто для соусу використовувати концентровану томатну пасту. Краще свіжі помідори. Все перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 25-30 хвилин. Після цього додайте подрібнений часник, базилік, орегано, чорний перець. Потомити близько 10 хвилин. Пармезаном посипте в останню чергу, коли паста і соус вже будуть на тарілці.
Шість кращих соусів для італійської пасти
Карбонара – соус зі шматочками бекону
інгредієнти:

  • Бекон 200 г
  • Часник 1 великий зубчики
  • Вершки 10% 4 ст. л.
  • Пармезан тертий 50 г
  • Жовтки 6 шт.
  • Чорний перець за смаком
  • Оливкова олія для обсмажування

Бекон наріжте соломкою і обсмажте на невеликій кількості оливкової олії. Додайте до м’яса подрібнений часник в самому кінці. Жовтки збийте разом з вершками. Їх необхідно буде влити тонкою цівкою в щойно зварену пасту. Важливо, щоб яйця згорнулися. Розкладіть по тарілках, присипте смаженим беконом, чорним перцем і пармезаном.
Шість кращих соусів для італійської пасти
Соус з томатами і морепродуктами
Інгредієнти:

  • Морський коктейль (на ваш смак) 350 г
  • Свіжі помідори 8 шт.
  • Часник 2 зубчики
  • Петрушка 1 пучок (невеликий)
  • Перець чилі за смаком
  • Біле вино 2 ст. л.
  • Оливкова олія за смаком

У киплячій воді відваріть морепродукти протягом 2 хвилин, в цьому ж бульйоні можна зварити пасту. Зелень петрушки і часник подрібніть, додайте трохи солі і оливкового масла. Розминайте їх, поки не з’явиться сік. М’якоть помідорів обсмажте на сильному вогні протягом 1 хвилини, додайте вино і перець чилі за смаком. Протушкувати їх вже на повільному вогні близько 7 хвилин. Потім закладайте суміш з часнику і зелені і томіть 3 хвилини. Розложіть по тарілках пасту, полийте томатним соусом і викладіть зверху морепродукти.
Шість кращих соусів для італійської пасти
Соус сирний з кабачками
Інгредієнти:

  • Сир горгонзола 150 г
  • Кабачок 1 шт.
  • Вершки 10% 200 мл.
  • Кріп середній пучок
  • Пармезан тертий за смаком

Кабачки наріжте півколом і трохи обсмажте. В кінці готування додайте сіль і подрібнений кріп. Сир наріжте кубиками, і поки вариться паста (пені), розчиніть його в гарячих вершках. Для сирного соусу вибирайте такі сорти сиру, які добре плавляться: Бофор, канталь, горгонцола, пармезан або грана, емменталь і т.д. Різні сорти можна поєднувати один з другим. Подавати макарони потрібно розкладеними на тарілках, зверху политих сирним соусом, кабачками. Фінально потрібно присипати блюдо пармезаном.
Шість кращих соусів для італійської пасти
Грибний соус
Інгредієнти:

  • Печериці свіжі 300 г
  • Свиняча грудинка 150 г
  • Пармезан тертий 4 ст. л.
  • Вершки (20%) 300 мл
  • Мускатний горіх 1 ч. л.
  • Сіль, чорний перець за смаком

Грудинку наріжте соломкою, а гриби кубиками. Обсмажте грудинку до золотистого кольору. Окремо від м’яса обсмажте гриби, поки рідина не випарується, присоліть їх і потім додайте м’ясо. Все перемішайте. Поки готуються макарони, підігрійте вершки і перед їх закипанням введіть тертий пармезан і мускатний горіх. Все добре перемішайте і вимкніть вогонь, коли вершки стануть густими. Розкладайте пасту на тарілки, поливайте вершковим соусом і укладайте зверху гриби з грудинкою.
Шість кращих соусів для італійської пасти
Песто
інгредієнти:

  • Олія оливкова ст. л.
  • Базилік 1 пучок
  • Часник 1 зубчик
  • Горіхи кедрові 40 г
  • Сир пармезан тертий 50 г
  • Сіль за смаком

Покладіть в блендер базилік, часник і кедрові горіхи, добьте трохи солі і влийте оливкове масло.Подрібніть до стану пюре. Добавте сир і знову перемішайте.
Шість кращих соусів для італійської пасти
Порада
Коли готуєте пасту, киньте її на друшляк і не промивайте водою. Відразу розкладайте на тарілки і заправляйте будь-яким вашим улюбленим соусом.

Шість кращих соусів для італійської пасти обновлено: Січень 31, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика