Як приготувати майонез в дома

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Как приготовить майонез дома 3

Багато хто не вирішуються приготувати майонез , бо здається , що зробити це вдома практично неможливо. Але насправді в цьому немає нічого складного. Вам потрібно лише підібрати потрібні спеції і трохи призвичаїтися . Нижче дається основа для приготування майонезу. За власним смаком ви можете додати кріп , петрушку або оливки , часник або мелений перець. Або будь-які інші приправи , отримуючи нові відтінки смаку цього чудового соусу. Обов’язково спробуйте приготувати майонез самі, адже він корисніший магазинного .
Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • сіль
  • чайна ложка цукру
  • столова ложка соку лимона
  • столова ложка гірчиці
  • 170 – 180мл оливкової олії

recept-kak-prigotovit-majonez
Приготування майонезу
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Беремо глибоку посудину. Відокремлюємо білки від жовтків. Використовуємо тільки жовтки.prigotovit-majonez-v-domashnih-uslovijah

Туди ж додаємо спеції: сіль, цукор, гірчицю. На цьому ж етапі додаємо приправи, для додання оригінального смаку майонезу.
kak-samoj-prigotovit-majonez

Починаємо збивати віночком. Блендер або міксер для приготування майонезу теж підійдуть.kak-pravilno-prigotovit-domashnij-majonez

Виходить приблизно так:kak-prigotovit-majonez-doma

Для того, щоб приготувати майонез потрібно спочатку додати трохи масла, зовсім трохи, буквально по краплині. У цей час не зупиняючись збивати.kak-pravilno-prigotovit-majonez

Додаємо ще трохи олії. Якщо у вас немає оливкової, підійде і інше рослинне масло. Головне щоб воно було рафінованим і без запаху.kak-prigotovit-majonez

Таким чином, використовуємо половину масла.kak-prigotovit-domashnij-majonez

Тепер видавлюємо лимон і знову збиваємо. Якщо немає лимона, можна використовувати яблучний або винний оцет.kak-prigotovit-vkusnyj-domashnij-majonez

Знову повертаємося до масла. Для приготування смачного густого соусу нам треба охолодити підготовлювану масу. Для цього беремо велику миску з льодом і опускаємо в неї посуд з майонезом. Додаємо масло тонким струмком, постійно збиваючи.kak-prigotovit-domashnij-majonez-doma

Поступово майонез стане набувати потрібну консистенцію. Якщо майонез вийшов дуже густим, додаємо трохи кип’яченої води, обов’язково охолодженої, і знову збиваємо.kak-prigotovit-domashnij-majonez-recept
Готовий майонез перекладаємо в баночку, щільно закриваємо кришкою і зберігаємо в холодильнику не довше тижня. Але я думаю, стільки часу він у вас не затримається, адже його можна використовувати, щоб приготувати м’ясо під шубою в духовці, рибу, запечену в духовці з картоплею, салат «Берізка» з чорносливом або «Гніздо глухаря».
kak-prigotovit-vkusnyj-majonez

Майонез можна використовувати в бутербродах або подати окремо соус, або зробити цікаву прикрасу з кетчупом.kak-samostojatelno-prigotovit-majonezkak-prigotovit-majonez-poleznyj

kak-prigotovit-domashnij-majonez

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.