М’ясо , птиця або риба зазвичай маринуються перед тим , як їх смажать над вугіллям , на відкритому вогні – так вони виходять смачніші і м’якше . Цей процес може зайняти від 1,5-2 годин до 2 діб , що варто врахувати , якщо ви хочете влаштувати частування на свіжому повітрі. Врахуйте також , що цибуля , часник , стручковий перець , лимон і зелень завжди потрібно різати крупно.
Пропонуємо вам 7 рецептів маринаду для шашликів.
- 1. Цибуля – 5-6 головок , лимон – 1 шт. , Сушений барбарис – 1 ст. ложка , зелена цибуля – 1 пучок , сіль і перець – за смаком , зелень петрушки і кропу – побільше.
- 2 . Змішати 0,5 склянки олії з 2 ст. ложками соусу чілі , додати по стручку гострого червоного і зеленого перцю і сіль за смаком.
- 3 . Змішати 1 склянку йогурту або кислого з 0,5 ч. ложки солі і 1 /3 ч. ложки імбиру.
- 4 . Покласти в 0,5 л хлібного квасу лавровий лист , 1 цибулину і 2 червоних стрічкових перцю.
- 5 . 0,5 склянки вершків змішати з 1,5 склянками води і покласти 1 цибулину , 4 зубчики часнику і по 1 ч. ложці меленого червоного перцю і меленого коріандру.
- 6 . Змішати 2 склянки води з 2 склянками сухого білого вина , додати 0,5 ч. ложки лимонної кислоти , 2 ч. ложки солі , 1 ст. ложку цукру і чорний мелений перець за смаком.
- 7 . В 4 ст. ложки винного оцту додати 2 лимона , 2-3 цибулини і 4 зубчики часнику.
Якщо у вас немає всіх інгредієнтів , щоб точно виконати один з 7 рецептів маринаду для шашликів , то можна замаринувати в тому , що є: підійдуть і кефір , і кисле молоко, і несолодка газована мінеральна вода , а також квас , соєвий соус , майонез , пиво і навіть розбавлена водою томатна паста.
Приємного апетиту!