Сирний соус

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сырный соус

Дуже часто нам з вами хочеться порадувати себе чимось смачненьким , але от в магазин йти немає ніякого бажання. Саме тоді можна приготувати в домашніх умовах ароматний сирний соус і подати його разом з картоплею фрі , простою смаженою картоплею , або будь-яким м’ясом , або навіть із звичайними солоними крекерами . За основу в сирному соусі береться молоко , борошно і вершкове масло , а потім вже додають різні сорти сиру , по вашому смаку і бажанням. Особливу пікантність сирного соусу надає сир з цвіллю. Але не завжди в наших холодильниках є такий сир , саме тому пропонуємо вам приготувати сирний соус із звичайного прийнятного для багатьох сиру.

Для того щоб приготувати сирний соус з додаванням часнику вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • сир ( тертий) – 1 стакан ,
  • часник – 3 зубчики ,
  • вершки ( середньої жирності ) – 2 склянки ,
  • борошно пшеничне – 3 ст. ложки ,
  • вершкове масло – 4 ст. ложки ,
  • оливкова олія – ​​1 ст. ложка .

Правильне приготування сирного соусу з додаванням часнику

Для початку приготуємо базу , для цього на сковороді змішуємо 3 ст. ложки розм’якшеного вершкового масла і 3 ст. ложки просіяного борошна. Обсмажуємо масу до тих пір , поки борошно не набуде золотистий колір. Потім перекладаємо борошно на окрему . тарілку.

У сковороду викладаємо вершкове масло що залишилось і додаємо оливкову олію , і після того як суміш розігріється додаємо очищений і подрібнений ножем часник. Злегка обсмажуємо буквально кілька секунд і після додаємо вершки . Доводимо все до кипіння. Потім в цю масу додаємо обсмажене у вершковому маслі борошно. Постійно помішувати масу , щоб не утворилися грудочки. В кінці додаємо натертий на тертці сир і чекаємо поки він повністю не розплавиться.

Потім переливаємо соус в соусник і подаємо на стіл.

sous

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!