Запечений часник

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Запеченный чеснок 9

Смак у такого часнику набагато ніжніше, м’якше і вишуканіше, ніж у сирого, і використовувати його можна по-різному: просто намазувати на хліб, використовувати як компонент в бутербродах і сендвічах, класти в соуси для пасти і навіть додавати в картопляне пюре!

Інгредієнти:

  • 4 цілих головки часнику
  • 4 ч.л. оливкової олії

07485e8cf8
З головок часнику руками знімаємо зовнішні шари лушпиння (тільки ті, які легко злущуються). Зрізаємо верхівки головок так, щоб було видно зубочки.
a3e71dab9f
На кожну головку виливаємо по чайній ложці оливкової олії і розподіляємо масло рівномірно по всій голівці.
29fd9a3fb4


Загортаємо в 2 шари фольги і кладемо на грати в розігріту до 205 С духовку на 35-40 хвилин.
7912d8a7af
Готовий часник повинен бути м’яким, золотисто-коричневого кольору.
bf2ab1ed46
М’якоть з головок легко видавлюється руками. Далі часник можна використовувати на свій розсуд.
0468f02a55
Наприклад, ось такі закусочні бутербродики.
15bf7954c2
А ще можна з таким часником приготувати картопляне пюре:
84a4187754
А ще можна використовувати пюре з запеченого часнику в якості одного з топінгів для печеної картоплі!
84c591214c
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.