Каша гарбузова: 3 рецепта

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Каша тыквенная: 3 рецепта

Гарбузові каші відрізняються апетитним зовнішнім виглядом, який досягається саме за рахунок присутності цього яскравого овоча в складі страви. Крім того , вони здаються багатьом смачніше звичайних молочних каш , а ще , безумовно , корисніше. Зараз, коли на дворі осінь , саме час готувати страви з гарбуза , смачний , ароматний вітамінний сніданок – це так просто. До того ж гарбуз надає очищаючу дію на організм , так що такі страви будуть корисні тим , хто стежить за власною вагою і піклується про здоров’я. Щоб каші були максимально корисними , можете замінити цукор медом.

Пшоняна каша з гарбузом :
Нам знадобиться:

  • молоко – 3 склянки
  • пшоно – 1 склянка
  • очищена м’якоть гарбуза – 500 г
  • цукор
  • сіль
  • вершкове масло

Приготування:
Молоко закип’ятити , гарбуз дрібно порізати і покласти в молоко. Промите пшоно кладемо в той час , коли гарбуз вже трохи розвариться. Сіль і цукор кладемо практично за пару хвилин до готовності , вершкове масло – на смак в кожну порцію
Рисова каша з гарбузом :
Нам знадобиться:

  • м’якоть гарбуза – 800 г
  • рис круглий – половина склянки
  • молоко – 1,5 склянки
  • цукор
  • сіль
  • масло вершкове

Приготування:
За аналогією з верхнім рецептом варимо гарбуз у молоці , але до готовності , після чого його потрібно розім’яти в пюре разом з молоком , в якому він варився . Потім додаємо промитий рис і варимо його в гарбузово- молочної суміші до готовності. В кінці приготування додаємо цукор і сіль , в кожну тарілку кладемо вершкове масло.
Манна каша з гарбузом :
Нам знадобиться:

  • м’якоть гарбуза – 300 г
  • манна крупа – 50 г
  • молоко – 250 мл
  • сіль
  • масло

Приготування:
Гарбуз все також нарізаємо дрібними кубиками і варимо в молоці ( хвилин 20 , до готовності ) . Мнем в пюре , додаємо манну крупу , цукор , сіль. Вариться ця каша всього 5 хвилин , після чого слід покласти в каструлю вершкове масло і дати постояти під кришкою хвилин 10-15.

412_11_05_2012_486
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.