Англійські мафіни (English muffins)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

До звичних мафінів, які готуються на кексовому тесті, ця випічка відношення не має. Це традиційні англійські дріжджові булочки, які найчастіше подаються до сніданку з джемами та іншими намазками. А також подаються з яйцями “Бенедикт”, які ми з вами теж обов’язково приготуємо.
Смак у англійських мафінів досить нейтральний, тому подавати їх можна як з варенням, так і, наприклад, з паштетом з курячої печінки.
Інгредієнти на 12-16 штук:

  • 125 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ст.л. меду або цукру
  • 125 мл води
  • 1 ч.л. з гіркою сухих активних дріжджів (8 г) або 25 г свіжих
  • 1/4 ч.л. солі
  • 520 г борошна + додатково, якщо буде потрібно

angliyskie-maffiny-1
Дріжджі розчиняємо в теплій воді.
Вливаємо в кухлик молоко, кладемо масло, сіль і мед.
angliyskie-maffiny-2
Ставимо на невеликий вогонь і, помішуючи, розігріваємо так, щоб масло і мед розчинилися.
angliyskie-maffiny-3


Знімаємо з вогню і даємо рідині охолонути до температури трохи тепліше кімнатної – це принципово важливо оскільки при температурі вище 45 градусів загинуть дріжджі. Додаємо воду з дріжджами і перемішуємо.
Поступово додаючи борошно, замішуємо однорідне еластичне, але не дуже круте тісто. БУДЬТЕ УВАЖНІ: борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше в залежності від марки і сорту.
angliyskie-maffiny-4
Накриваємо тісто рушником і даємо відпочити протягом 15 хвилин. Потім розгортаємо в пласт товщиною близько 1,5-2 см і вирізаємо виїмкою або склянкою кружки діаметром близько 6-7 см.
angliyskie-maffiny-5
Накриваємо їх рушником і залишаємо в теплому місці на 40-45 хвилин. За цей час вони повинні збільшитися в об’ємі в півтора-два рази.
Перекладаємо булочки на застелений пергаментом деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 15-20 хвилин, до готовності і золотистого кольору.
Подаємо теплими або повністю остудженими.
angliyskie-maffiny
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!