Це перший і поки єдиний рецепт з агрусом в блозі. Якось не складалося у мене весь час з нього приготувати. Зате тепер у вас є рецепт смачного ароматного пирога з цією ягодою.
Агрус відмінно контрастує з м’яким солодким тістом – особливо якщо ягода не перезріла і має приємну кислинку.
Агрус в цьому пирозі можна замінити на інші ягоди, якщо що 🙂
Інгредієнти на форму 21 см:
Основа
- вершкове масло 120 грам
- цукор 150 грам
- яйця 2 шт.
- борошно 200 грам
- розпушувач 1 ч.л.
- сіль 1/4 ч.л.
- ванільний цукор 2 ч.л.
- агрус 250 грам
Для посипання
- цукор
Рецепт приготування:
Готуємо тісто.
Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібного стану.
Додаємо яйця, вимішуємо.
Додаємо просіяне з розпушувачем і сіллю борошно і замішуємо тісто – по консистенції воно буде приблизно як для кексу.
Перекладаємо тісто в змащену маслом форму.
У агруса відриваємо хвостики і укладаємо ягоди на тісто.
Присипаємо цукром і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника, близько 30-40 хвилин. Подаємо теплим або повністю остиглим.
Приємного чаювання!
Leave a Reply