Здобні булочки рецепт, яких не складний, припадуть до смаку всім домочадцям. До родзинок можна додати рубані горіхи. Такі булочки зможе спекти будь-яка господиня, навіть та, яка не має великого досвіду і навичок у приготуванні домашньої випічки. Зверху готові булочки можна посипати цукровою пудрою. Ну, а з чим їх їсти, вирішує кожен сам: з чаєм, молоком, какао або просто так без нічого.
Інгредієнти:
- борошно 500 гр.
- дріжджі 5 гр.
- молоко 1 ст.
- яйце 2 шт.
- масло вершкове 50 гр.
- родзинки 200 гр.
Ставимо опару. У невеликій кількості води розводимо цукор і дріжджі. Додаємо в ємність трохи борошна і ставимо в тепле місце.
У теплому молоці розводимо цукор, сіль, розтоплене масло. Додаємо туди яйця і опару. Все добре перемішуємо і потроху починаємо додавати, просіяне через сито, борошно. Тісто слід добре вимішати, так щоб воно відставало від рук. Ємність з тістом ставимо в тепле місце. (Дріжджове тісто не любить протягів).
Як тільки тісто буде готове, поміщаємо його на робочу поверхню. Розкачуємо тісто в пласт.
Розкачане тісто посипаємо родзинками і рубаними горіхами. Скачуємо пласт в рулет.
Рулет необхідно порізати на порційні частини, товщиною від двох до трьох сантиметрів. Майбутні булочки поміщаємо на деко і ставимо в розігріту духовку на тридцять хвилин. Духовку слід розігріти до 200 градусів.
Слід перевіряти готовність булочок. Гарячі булочки зверху змастити вершковим маслом, накрити кондитерським папером і рушником, дати їм трохи постояти. Як теплі, так і вже остиглі будуть смачні здобні булочки. Рецепт у кожної господині свій, можна експериментувати з начинкою і проявити творчий підхід.
Смачного!
Leave a Reply