Капкейкі з маком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Капкейки с маком 5

Якщо ви шукаєте оригінальні рецепти солодощів для святкового столу, то ці яскраві тістечка, прикрашені пишними шапочками масляного крему і цукровими цифрами, саме те, що потрібно.
Оскільки силіконові форми глибші звичайних формочок для капкейків, витягувати з них готові вироби треба максимально обережно, щоб не пошкодити рум’яну корочку. Вийнявши капкейки з духовки, дайте їм охолонути у формах близько півгодини: за цей час тісто трохи ущільниться.

Потім починайте обережно відокремлювати капкейкі від стінок силіконових форм, стягуючи їх, як папір. Звільнивши капкейк від форми, перекладіть його на решітку до повного охолодження і тільки потім прикрашайте. Якщо ви не впевнені, що зможете акуратно витягнути капкейки з форм, безпечніше буде змастити форми рослинним маслом, перш ніж наповнювати їх тістом.
У роздрібному продажі і в спеціалізованих інтернет-магазинах можна знайти цукрові посипки самих різних відтінків і видів. Ми віддали перевагу прикрасити наші капкейкі посипкою у формі зірочок, щоб підкреслити зоряний статус гостей, а ви можете вибрати будь-яке інше посипання. Наприклад, для річниці весілля відмінно підійдуть сердечка.
Інгредієнти:
Для капкейків:

  • 175 г вершкового масла;
  • 175 г золотистого дрібнокристалічного цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 175 г борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 25 г маку.

Для чисел:

  • 125 г рожевої цукрової мастики;
  • 125 г помаранчевої цукрової мастики.

Для масляного крему:

  • 150 г вершкового масла (розм’якшити);
  • 275 г цукрової пудри;
  • 2 ст. л. молока помаранчевого і рожевого харчового барвника.

Для прикраси:
кольорова цукрова посипка.
Як спекти капкейки і приготувати крем.
1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте силіконові форми для капкейків на деко. Для тіста: покладіть у велику миску розм’якшене і нарізане на кубики масло, цукор, борошно і розпушувач, додайте яйця і ванільний екстракт. Збийте міксером або розітріть дерев’яною ложкою в однорідну кремоподібну масу.
1411576705_1
2. Лопаткою умішайте в тісто мак до рівномірного розподілу.
1411576727_2
3. Розкладіть тісто по формочках, розрівняйте його поверхню. Випікайте 35 хвилин до золотисто-коричневого кольору і проби на суху спицю. Остудіть готові капкейки в формах 30 хвилин, потім вийміть і перекладіть на решітку до повного охолодження.
1411576727_3


4. Для крему: збийте масло в пишну кремоподібну масу. По частинах всипайте цукрову пудру і кожен раз збивайте. Підмісіть молоко і подкрасьте одну половину крему помаранчевим барвником, а іншу – рожевим.
1411576687_4
Виготовлення цифр і прикраса капкейків.
5. На дошці, припиленій цукровою пудрою, розкачайте рожеву цукрову мастику в тонкий пласт.
1411576701_5
6. Візьміть потрібні формочки-цифри. Кладіть їх на розкатану мастику і обережно, але впевнено вдавлюйте до упору. Відокремлюйте вирізану з мастики цифру за допомогою ножа-шпателя і перекладайте на тарілку або деко. Залиште цифри на 1-2 години підсихати при кімнатній температурі. Виріжте наступну партію цифр з помаранчевої мастики.
1411576669_6
7. Наповніть кремом кондитерський мішечок з насадкою-зірочкою і відсаджуйте крем на капкейки у вигляді спіралі, починаючи від зовнішнього краю і просуваючись до центру.
1411576696_7
8.Перед самою подачею обережно вдавите в крем цукрові цифри, щоб вони стояли вертикально, і прикрасьте кремові шапочки цукровим посипанням.
1411576713_8
Варіації.
Якщо ви не любите випічку з маком, замініть його подрібненими горіхами, тертої цедрою 1 лимона або 1 маленького апельсина або взагалі обійдіть без добавок. Масляний крем і цукрові цифри можна підфарбувати в будь-який колір. Ми вибрали провокаційні яскраві відтінки, однак крем спокійних пастельних тонів буде виглядати не менш привабливо.
Порада.
Такі капкейкі сподобаються не тільки дітям – адже за допомогою цукрових цифр ці тістечка можна перетворити на привітання з днем ​​народження і для дорослої людини. Використовуючи всі наявні у вас формочки-цифри, ви без проблем складете потрібне число. Наприклад, це можуть бути знакові дати – 18, 21, 25, 30 або 50.
1411576701_kapkeyki-s-makom
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!