Паска в мультиварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пасхальный кулич в мультиварке 1

Приготувати паску в мультиварці можна так просто, як це було б у звичайній духовці. Рецепт такої паски є практично традиційним, тому особливих відмінностей в приготуванні цієї пасхальної страви в мультиварці від її випікання в духовці немає.
Зверніть увагу на такі деталі: перед тим як почати випікати свою паску, ні в якому разі не ставте ваше дріжджове тісто підходити в прохолодне місце; тісто для паски трохи “примхливе”, тому вибирайте тепле, приховане від протягів місце для його підняття.

Також, слід вибирати тільки якісні і натуральні продукти для цієї страви, особливо це стосується дріжджів. І наостанок, маленький секрет, який додати приємний золотистий відтінок в вашу паску – це додавання трохи рому або коньяку в тісто.
І так, для того, щоб приготувати паску в мультиварці, вам потрібно:

  • 1 кг. пшеничного борошна (плюс / мінус кілька склянок про запас);
  • 300 гр вершкового натурального масла;
  • 5-6 шт. курячих яєць;
  • 500 мл. молока;
  • півтори склянки цукру;
  • половина ч.л солі;
  • 60 г. дріжджів;
  • 4 пакетики ванільного цукру або замінити 1/3 ч.л ваніліну;
  • цедра з одного лимона;
  • 200 гр родзинок.

Для приготування, борошно заздалегідь просіваємо, масло розтоплюємо до кімнатної температури.

kulich_v_multivarke_2
Далі беремо дві столові ложки борошна і дві столові ложки цукру, змішуємо це все з однією склянкою молока і 60 грам дріжджів.
kulich_v_multivarke_3
І залишаємо цю опару на 15-20 хвилин, для того щоб вона підійшла. Збиваємо окремо жовтки і окремо білки з цукром і потім, після того як тісто піднялося, змішуємо їх разом з опарою.
kulich_v_multivarke_4


Також, туди додаємо решту борошна, молоко і розтоплене масло, включаючи ванільний цукор. Після цього вимішуємо тісто для паски до необхідної консистенції, тобто до того моменту, коли воно почне добре відставати від рук, але не буде при цьому тугим.
kulich_v_multivarke_5
Потім накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин для того, щоб воно піднялося. Далі потрібно буде додати в тісто промиті родзинки і цедру лимона і заново вимісити тісто.
Ділимо тісто на чотири рівні частини і скочується в кулі. Одна куля (1 порція) кладемо в мультиварку, вона приблизно повинна зайняти 1/3 частину її обсягу і випікаємо в режимі “Підігрів” протягом години.
Потім, кулю змащуємо яєчним жовтком і знову випікаємо в режимі “Випічка” протягом 50-60 хвилин. Після цього періоду, паску потрібно витягнути, перевернути і знову випікати 20 хвилин, дотримуючись того-ж режиму.

kulich_v_multivarke_6
Далі залишаємо паску ще на 30 хвилин в мультиварці і лише потім витягуємо для її повного охолодження. У цей момент слід нанести на її поверхню білу або шоколадну глазур, по вашому розсуду.
kulich_v_multivarke_1
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.