Якщо Ви цікавитеся, як приготувати паску в хлібопічці, значить наближається Великдень. З давніх часів паска була і залишається її головним символом.
Вважається, що від того, якою вийде спечена паска, залежатиме весь наступний рік. Тому господині приділяли її готуванню особливу увагу. Сьогодні, зважаючи на велику зайнятість, багато жінок рідко займаються випічкою.
Поява хлібопічок, мультіварок і мікрохвильовок, істотно полегшує життя сучасної господині. Саме тому рецепт, зазначений нижче, присвячений тому, як приготувати паску в хлібопічці.
Інгредієнти для паски в хлібопічці:
- Борошно – 300 г;
- Коньяк – 1 ст.л .;
- Ізюм – 1 склянка;
- Молоко – 100 мл;
- Яйце – 1 шт .;
- Прянощі – 1 ч.л .;
- Масло вершкове – 50 г;
- Цукор – 100 г;
- Сухі дріжджі- 1,5 ч.л .;
- Пудра цукрова – нею ми будемо посипати паску.
Алкоголь в рецепті виступає підсилювачем смаку і розпушувачем, тому може бути ними замінений. Прянощі вибирайте на свій смак: кориця, ваніль, імбир, бадьян та інші. Можливо так само додавання цукат або сухофруктів в тісто.
Приступаємо до готування:
Насамперед ошпарьте родзинки окропом і ретельно промийте. Потім, залийте їх коньяком і залиште настоюватися.
У контейнері хлібопічки з’єднайте всі сухі інгредієнти: прянощі, цукор, борошно і дріжджі.
Злегка збийте яйце і розтопіть вершкове масло.
Влийте їх разом з молоком в суху суміш.
Ретельно перемішайте тісто. На таймері хлібопічки встановлюємо режим «дріжджове тісто» і чекаємо готовності тіста. Після звукового сигналу таймера, додаємо ізюм в коньяку і сухофрукти.
Перемішуємо.
Випікати до повної готовності паску потрібно в режимі “випічка”. Зазвичай на це йде не більше 20-30 хвилин. Посипаємо вийшовшу паску цукровою пудрою, мажемо кремом, посипаємо присипкою. Паска готова.
Тепер Ви знаєте, як приготувати паску в хлібопічці і зможете порадувати ним своїх близьких.
Смачного!
Leave a Reply