Паска на сметані

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 4.75 из 5)
Loading...
Пасхальный кулич на сметане 22

Приголомшливі паски!
Ніжні, м’які, ароматні!
Дуже рекомендую спробувати!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 14 маленьких пасок висотою 7 см і шириною 6 см.

Інгредієнти

  •      300 мл молока
  •      11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
  •      3 яйця
  •      200 г цукру
  •      150 г вершкового масла
  •      250 г сметани (15-20%)
  •      паличка ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
  •      300 г родзинок
  •      700-800 г борошна

960_0100391x5_2150_p
Приготування

960_02391x5_2164_p
Молоко підігріти, щоб воно було трохи тепле.
960_03391x5_2167_p


У молоко додати дріжджі і 1 ч.л. цукру.
960_04391x5_2173_p
Додати 200-250 г борошна, перемішати.
960_05391x5_2179_p
Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
960_064485h_2185_p
Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
960_074485h_2193_p
Яйця збити з цукром.
960_084485h_2201_p
Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
960_094485h_2205_p
В опару додати яйця, перемішати.
960_0104485h_2209_p
Додати насіння ванілі (або ванільний цукор).
960_0114485h_2214_p
Додати розм’якшене (Не топлене) масло, перемішати.
960_0124485h_2218_p
Додати сметану, перемішати.
960_0134485h_2222_p
Додати решту борошна (борошна може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
960_014445s1_2229_p
Накрити тісто серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
960_016445s1_2258_p
Тісто має добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
960_017445s1_2265_p
Додати в тісто родзинки (попередньо вимитий і висушений).
Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
960_018445s1_2298_p
Дати тісту ще раз добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
960_019445s1_2301_p
Формочки трохи змастити маслом.
Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми.
960_020445s1_2308_p
Дати тісту піднятися.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин.
Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин).
Як тільки паска зарум’яниться, перевірити його на готовність, для цього його треба проткнути дерев’яною шпажкою (або зубочисткою), якщо вона суха – паска готова.
960_02145z9c_2419_p
Прикрасити за смаком.
Я готові паски змастила білковим кремом і прикрасила кондитерської посипкою.
960_0120sht_2400_6hi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

5 Kоментар

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.