За пригодницькими романами всім чудово відомо , що таке галета – це круглий плоский коржик з прісного або полусдобного тіста. Такі галети моряки кілька століть тому брали з собою в довгі плавання , тому що морські галети зберігалися по два роки. Персиково – мигдальний пиріг – галета не протримається і одного дня , тому що його дивовижний аромат і чудовий смак не залишать йому шансу вціліти . Персики краще очистити від шкірки : просто обіллєте їх окропом , і шкірка зніметься дуже легко. Персики повинні бути стиглими , але не м’якими. Разом з манкою можна використовувати крихти від печива , змішані з меленими горіхами.
Персиково – мигдальний пиріг – галета випікається з наступних інгредієнтів :
для тіста:
- борошно – 2,5 склянки
- оливкова олія – 0,5 склянки
- окріп – 0,5 склянки
- пекарський порошок – 1 ч.л.
- сода – 1 щіпка
для начинки:
- персики – 5 шт.
- цукор (краще світло-коричневий ) – 2 ст.л.
- чебрець – 3-4 гілочки (можна замінити імбиром )
- манна крупа – 0,5 склянки
- пластинки мигдалю – 3 ст.л.
Персиково – мигдальний пиріг – галета випікається наступним чином:
1 . Змішайте борошно , розпушувач і сіль і просійте через сито.
2 . Змішайте масло з окропом , всипте борошно і швидко замісіть тісто ложкою , а потім , коли воно злегка охолоне , вимісити тісто руками , щоб воно вийшло м’яке , але не липке . Відставте убік на півгодини.
3 . Наріжте персики часточками , додайте цукор і чебрець ( тільки листочки ) , дайте постояти 15 хв .
4 . Розкачайте тісто , щоб його товщина була 5-7 мм , посипте манкою , відступивши від краю 5 см , а поверх манки викладіть начинку. Загніть краї на начинку , не защипуючи , щоб по центру залишався відкритий простір , змастіть сиропом , що залишився від персиків , і посипте начинку мигдальними пластинками.
5 . Візьміть аркуш фольги розміром з пиріг , складіть його таким чином , щоб він закривав тільки начинку , накрийте ним начинку і випікайте пиріг 20 хв . при 190 ° С. Розгорніть фольгу , накрийте нею весь пиріг і випікайте ще приблизно 10 хв .
Приємного апетиту!