Дуже простий пиріг.
Для приготування візьмемо
- 600 г абрикосів ;
- 4 ст.л. вершкового масла;
- мигдальної стружки 50 г і 130 г вершкового масла;
- 200 г цукру ;
- ванілін ;
- цукрової пудри 125 г ,
- 2 яєчка і 1 жовток ,
- склянка борошна (або 3 / 4 склянки) ;
- розпушувач кондитерський 2 ч.л. ;
- півсклянки молока.
Абрикоси для пирога можна взяти з компоту , або консервований . Замінити абрикоси можна на персики , сливи , ківі або інші фрукти. Для начинки очищаємо абрикоси від кісточок . Вершкове масло потрібно розтопити на сковороді з додаванням цукру і постійно помішувати , до появи бульбашок . Потім в отриману карамель викласти абрикоси розрізом вниз і підсмажити . Далі сковороду прибираємо з відкритого вогню і даємо охолонути . Тим часом замішуємо тісто. Масло вершкове збиваємо з цукром і яйцями. Сюди ж додаємо молоко і ванілін. Муку перемішуємо з розпушувачем і всипаємо в тісто. Отриману консистенцію викладаємо на абрикоси і розрівнюємо по поверхні. Прибираємо в духовку деко і печемо 45 хв . при 180С . Коли спечеться , виймаємо і охолоджуємо в перебігу декількох хвилин (не більше 10 ) , а потім перевертаємо на блюдо абрикосами. Прикрасити пиріг можна мигдальною стружкою.
Приємного чаювання!