Цей пиріг – для лінивців, які не люблять готувати пісочне тісто для Пирогової основи 😉 Як ви зрозуміли, печеться він на основі з готового листкового бездріжджового тіста. Начинка проста – шпинат, сир фета, яєчна заливка. Такий пиріг – відмінне доповнення до сніданку.
Шпинат можна використовувати не тільки свіжий, але і заморожений. Але в такому випадку важливо купити не подрібнений, а заморожений цілим листям.
Інгредієнти на форму 21-26 см:
- 300 г листкового бездріжджового тіста (беремо те, що продається у вигляді цілісного рулону, і відрізаємо від нього потрібну кількість)
- 1 невелика цибулина
- 250 г шпинату
- 2 яйця
- 200 г сметани
- 75 г фети
Приготування:
Заморожене тісто акуратно розгортаємо в одному напрямку і вкладаємо в форму (змащувати не потрібно). Краї обрізаємо (бажано, щоб вони трохи виходили за межі бортика, тому що при випіканні тісто трохи сповзе). Наколює тісто виделкою.
Кладемо зверху лист фольги і насипаємо вантаж – наприклад, суху квасолю, горох або рис.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу і печемо ще 5 хвилин. Виймаємо і залишаємо на столі.
Цибулю дрібно рубаємо. У листя шпинату відриваємо ніжки.
Сметану збиваємо вінчиком з яйцями до однорідності.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.
Додаємо в сковороду шпинат.
Готуємо, помішуючи, 1 хвилину, поки листя не зів’януть.
На дно випеченої основи кладемо шпинат з цибулею, а також розкрошену фету. Вливаємо заливку. Відправляємо в духовку (на все ті ж 200 градусів) і запікаємо, поки заливка не схопиться, близько 15 хвилин.
Пиріг подаємо теплим або повністю охолодженим.
Смачного!