Пиріг з брусницею і яблуками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог с брусникой и яблоками 2

Пиріг з брусницею і яблуками легко приготувати в будь-який час року і завжди він буде радувати вас своїм солодким смаком і ніжним, фруктовим ароматом. Взимку цей ягідно-яблучний кошичок нагадає вам про тепле літо, а влітку ж пиріг можна взяти з собою на сімейний пікнік. З гарячим чаєм або з прохолодним лимонадом, цей десерт завжди доведеться до речі, так що не втрачайте часу і скоріше записуйте рецепт.

  • Борошно пшеничне 300 грам (плюс трохи для того, щоб посипати робочу поверхню)
  • Яйце куряче 1 штука
  • Молоко 100 мілілітрів (плюс трохи для змащування)
  • Масло вершкове 45 грам
  • Цукор 50 грам
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Дріжджі сухі 2 чайних ложки
  • Вода очищена 15 мілілітрів
  • Яблука свіжі 3 штуки
  • Брусниця свіжа 100 грам
  • Пудра цукрова 3 столових ложки (опціонально)
  • Крохмаль 1 столова ложка

1422456938482c3a36c
Перед початком готування розігрійте воду, щоб вона була теплою, а вершкове масло розтопіть в сотейнику на повільному вогні, весь час помішуючи інгредієнт віночком. Коли ці компоненти підготовлені, можна приступати до основного етапу приготування тіста.
Для початку розводимо дріжджі в теплій воді і заварюємо їх протягом 10 хвилин. Як тільки інгредієнт підійде, додаємо до нього пшеничне борошно, просіяне через сито. Туди ж виливаємо тепле розтоплене вершкове масло, розбиваємо яйце, цукор, молоко і сіль. Гарненько вимішуємо тісто, спочатку віночком або ложкою, а після чистими сухими руками, які для зручності можна так само присипати борошном. На даний процес зазвичай йде 10-15 хвилин. Після чого залишаємо тісто в мисці, накриваємо його чистим кухонним рушником, можливо, трохи вологим, і відставляємо в тепле, що не продувається місце на 1 годину.
1422456938673f3b112
Коли тісто буде ось-ось готове, і залишиться всього 10-15 хвилин, можна братися за приготування начинки. Яблука промийте гарненько під теплою проточною водою, потім спеціальним ножем зніміть з них шкірку. Розріжте кожен фрукт на половинки і вичистіть з них серцевину разом з насінням. Очищені плоди наріжте невеликими кубиками або тонкими скибочками, загалом будь-яким, зручним для вас способом.
142245693879417c4f8


Брусницю складіть в друшляк і добре промийте, прибираючи дрібні гілочки і листочки. Потім струсіть, щоб видалити зайву вологу і пересипте ягоди в глибоку миску. Туди ж зсипте шматочки яблук. Змішайте всі інгредієнти між собою, додайте до них цукрову пудру і крохмаль. Як потрібно все перемішайте, щоб сипучі інгредієнти рівномірно розподілилися.
142245693814568bdd2
Підготуйте стільницю, притрусивши її борошном. Готове тісто розкачати, відрізавши від нього 150-200 грам для прикраси. Блін з тіста розкладіть у форму для запікання, не забувши сформувати краї. Викладіть яблучно-брусничну начинку і злегка розрівняйте її столовою ложкою. З відрізаного шматочка тіста зробіть сіточку поверх пирога або будь-які інші прикраси, на ваш смак.
142245693884646ffdb
Розігрійте духовку до 150-160 градусів за Цельсієм. Як тільки вона дійде до потрібної температури, помістіть всередину неї пиріг і випікайте протягом 25-30 хвилин. Важливо: температуру і час готування регулюйте в залежності від вашої духовки. Готовий пиріг дістаньте, посипте цукровою пудрою і залиште остигати до кімнатної температури.
Пиріг з брусницею і яблуками подавайте відразу, як він дійде до кімнатної температури, просто наріжте його на порційні шматочки і розкладіть по тарілочках. Заваріть ароматний гарячий чай або виберіть будь-який інший напій, що вам до смаку. У кожному разі, вас підкорить чудовий смак і аромат готового пирога, і цікаве поєднання свіжих яблук та ягід брусниці.
– За смаком можна варіювати співвідношення яблук і брусниці в начинці, залежно від того, що більше до смаку вам, вашим гостям і вашим домашнім.
– Взимку, коли свіжі ягоди дістати досить важко, можна замінити їх на свіжоморожені.
– Так само для посипання готового пирога можна використовувати звичайний цукор, а так само коричневий цукор, він до того ж додасть страві зовсім легкий карамельний аромат.
– Звичайно, ягоди брусниці можна замінити журавлиною, але врахуйте, що вона кисліше і тому, можливо, варто додати більше цукрової пудри, а яблука використовувати тільки солодких сортів.
1422456938487b5bee9
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!