Інгредієнти
тісто:
- 3 яйця
- 300 г сметани
- 150-200 г борошна
- 2 ч.л. розпушувача
- сіль
- перець
також:
- 300 г окосту
- 20-25 помідорів чері
- 20-25 кульок моцарелли (невеликих)
- 2-3 ст.л. суміші кунжут + насіння льону + насіннячка соняшнику (або просто кунжуту)
Приготування
Шматочок такого пиріжка з ранковою кавою або чаєм – ммм! Смачно дуже!
Подавати його краще теплим.
Форму бажано використовувати неглибоку.
Замість моцарелли можна використовувати будь-який сир, його треба нарізати невеликими шматочками.
Замість черрі можна використовувати звичайні помідори, нарізані кружальцями. Але якщо помідори занадто соковиті, сік треба злити.
Замість окосту можна використовувати шинку, ковбасу, сосиски і т.д.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Окіст нарізати невеликими шматочками.
Черрі розрізати на дві частини.
Моцарелу розрізати на дві частини (якщо кульки моцарелли великі, розрізати їх на 4-6 частин).
Готуємо тісто.
Яйця злегка збити з сіллю і перцем.
Додати сметану, перемішати.
Додати окіст.
Додати розпушувач і борошно, замісити НЕ круте тісто.
Форму (я використовувала форму діаметром 30 см і висотою 3 см) змастити маслом, викласти тісто.
Викласти черрі і моцарелу.
Посипати сумішшю кунжут + насіння льону + насіннячка соняшнику (або кунжутом).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 35-40 хвилин.
Приємного апетиту!