Дуже смачний пиріг!
Тонке тісто, ароматна начинка!
Пиріг можна подати до сніданку, з чашкою солодкого чаю або кави.
Замість сиру можна використовувати Рікотту.
Інгредієнти
тісто:
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 1 ч.л. солі (без верху)
- 1 ч.л. розпушувача
- 200-250 г борошна
начинка:
- 200 г сиру (6-20%)
- 200 г сиру (твердого)
- 2 яйця
- 2-3 зубчики часнику
- сіль
- зелень за смаком
Приготування
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Готуємо начинку.
Зелень дрібно нарізати.
Сир натерти на крупній тертці.
Змішати сир і яйця.
Додати сир, перемішати.
Додати видавлений через чеснокодавку часник.
Додати зелень.
Перемішати.
Трохи посолити (якщо ви використовуєте солоний сир, солити треба з обережністю, а можна взагалі не солити).
Готуємо тісто.
Змішати яйця і масло (однорідності домагатися не обов’язково).
Додати сіль, розпушувач, борошно.
Замісити тісто.
Форму (я використовувала форму діаметром 29 см) трохи змастити олією.
Викласти тісто, зробити бортики.
На тісто викласти начинку, розрівняти.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 40-45 хвилин.
Приємного апетиту!