Ну що? З полуницею ми поки благополучно попрощалися, зараз починаємо балуватися з усякими іншими сезонними фруктами і ягодами. Пристойні персики ще тільки починаються, але я вже спекла з ними відмінний сирний пиріг. Персики на нього я купувала три рази – перші дві партії я ненавмисно з’їла до того, як справа дійшла до випічки, а ось третя якраз і пішла в справу. Ну не можу я встояти перед стиглим соковитим фруктом.
До речі, цей пиріг – хороший варіант для сніданку – беріть на замітку. І ще нюанс – по розкладці з цього рецепта виходить велиикий пиріг – на пару кіло. Тому якщо їдців на нього планується мало – ділите пропорцію навпіл.
Інгредієнти для сирного пирога з персиками і меренгою на форму 26 * 36 см:
Для тіста:
- 350 г борошна
- 180 г холодного вершкового масла
- 50 г цукру
- 3 жовтки
- дрібка солі
Для сирної маси:
- 900 г сиру (9-18%)
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 3 яйця
- 150 г цукру
- 1 ст.л. ванільного цукру
- сік половини лимона
Для меренги:
- 3 білка
- 200 г цукру
- 6 середніх персиків
- 1 ст.л. цукру
Приготування сирного пирога з персиками і меренгою:
Готуємо тісто. Кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками масло.
Перемелюємо до стану вологої крихти. Додаємо жовтки і ще раз перебиваємо. Отриману крихту збираємо воєдино.
Загортаємо у плівку і кладемо в морозильну камеру на 30 хвилин. Потім виймаємо і тремо на тертці в застелену пергаментом форму. Трохи притискаємо.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 15 хвилин.
Поки печеться основа, готуємо сирний крем.
Сир збиваємо з вершковим маслом, ванільним і звичайним цукром, додаємо крохмаль, збиваємо, по одному додаємо яйця, добре збиваємо після кожного. Додаємо лимонний сік і знову збиваємо.
Персики нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо цукор і перемішуємо.
Кладемо сирну масу поверх випеченої основи.
Зверху кладемо персики.
Відправляємо в духовку (температуру знижуємо до 160 градусів) і запікаємо, поки сирна маса не схопиться, близько 45 хвилин. Виймаємо і Остуджуємо до кімнатної температури, потім відправляємо в холодильник.
Готуємо меренгу.
У мисці змішуємо білки з цукром. Ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні доводимо до температури 45-50 градусів. Починаємо збивати міксером. Збиваємо до жорстких піків.
Перекладаємо меренгу в мішок з фігурною насадкою і відкладаємо поверх пирога (можна просто викласти ложкою).
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин, щоб меренга підрум’янилася. Виймаємо, охолоджуємо при кімнатній температурі, нарізаємо і подаємо.
Приємного чаювання!