Сирний пиріг з персиками і меренгою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ну що? З полуницею ми поки благополучно попрощалися, зараз починаємо балуватися з усякими іншими сезонними фруктами і ягодами. Пристойні персики ще тільки починаються, але я вже спекла з ними відмінний сирний пиріг. Персики на нього я купувала три рази – перші дві партії я ненавмисно з’їла до того, як справа дійшла до випічки, а ось третя якраз і пішла в справу. Ну не можу я встояти перед стиглим соковитим фруктом.

До речі, цей пиріг – хороший варіант для сніданку – беріть на замітку. І ще нюанс – по розкладці з цього рецепта виходить велиикий пиріг – на пару кіло. Тому якщо їдців на нього планується мало – ділите пропорцію навпіл.

Інгредієнти для сирного пирога з персиками і меренгою на форму 26 * 36 см:

Для тіста:

  • 350 г борошна
  • 180 г холодного вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 3 жовтки
  • дрібка солі

Для сирної маси:

  • 900 г сиру (9-18%)
  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 1 ст.л. ванільного цукру
  • сік половини лимона

Для меренги:

  • 3 білка
  • 200 г цукру
  • 6 середніх персиків
  • 1 ст.л. цукру

 

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-1

Приготування сирного пирога з персиками і меренгою:

Готуємо тісто. Кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками масло.

tart-kaprese-2

Перемелюємо до стану вологої крихти. Додаємо жовтки і ще раз перебиваємо. Отриману крихту збираємо воєдино.

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-2

Загортаємо у плівку і кладемо в морозильну камеру на 30 хвилин. Потім виймаємо і тремо на тертці в застелену пергаментом форму. Трохи притискаємо.

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-3

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо 15 хвилин.

Поки печеться основа, готуємо сирний крем.

Сир збиваємо з вершковим маслом, ванільним і звичайним цукром, додаємо крохмаль, збиваємо, по одному додаємо яйця, добре збиваємо після кожного. Додаємо лимонний сік і знову збиваємо.

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-9

Персики нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо цукор і перемішуємо.

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-4

Кладемо сирну масу поверх випеченої основи.

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-5

Зверху кладемо персики.

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-6

Відправляємо в духовку (температуру знижуємо до 160 градусів) і запікаємо, поки сирна маса не схопиться, близько 45 хвилин. Виймаємо і Остуджуємо до кімнатної температури, потім відправляємо в холодильник.

Готуємо меренгу.

У мисці змішуємо білки з цукром. Ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні доводимо до температури 45-50 градусів. Починаємо збивати міксером. Збиваємо до жорстких піків.

karamelnyi-muss-5

Перекладаємо меренгу в мішок з фігурною насадкою і відкладаємо поверх пирога (можна просто викласти ложкою).

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi-7

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5-7 хвилин, щоб меренга підрум’янилася. Виймаємо, охолоджуємо при кімнатній температурі, нарізаємо і подаємо.

tvorozhnyi-pirog-s-merengoi

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!