Якщо ви ще сумніваєтеся , що випічку можна готувати в пароварці , то цей рецепт переконає вас у зворотному . Пароварка – кухонний прилад , який дозволяє готувати смачні і здорові страви . Існує думка , що в пароварці страви виходять некрасиві і практично позбавлені смаку , що таку їжу їдять люди, що сидять на дієті через хворобу або прагнуть схуднути . Сучасні пароварки розвіюють цей міф , тому що дозволяють готувати дуже смачні страви. Примітно , що звичні нам продукти після пароварки набувають абсолютно дивовижний смак , та й пахнуть вони природно , а не маслом або жаркою. До того ж технологія приготування на пару дозволяє зберегти більше корисних речовин і готувати в щадному режимі багато хрупких продуктів – наприклад , перець , кабачки , м’ясо і риба , приготовані на пару , здаються зазвичай смачніше приготованих іншим способом , хоча зрозуміти це можна не відразу , потрібно звикнути. Пароварки у мене немає , тому вчитися в ній готувати довелося у сестри . До слова , цей чудовий прилад вона купила , бо змушена була сісти на дієту за станом здоров’я. Криза минула, але пароварка їй так сподобалася , що вона користується нею набагато частіше , ніж плитою. Як виявилося , в пароварці можна готувати навіть випічку , вона виходить дуже смачна , пишна , не суха і не розмокла .
Щоб приготувати шарлотку в пароварці , вам знадобиться:
- яблука – 2 шт.
- спеції – за смаком
- борошно – 1 ст.
- яйця курячі – 2 шт.
- пудра цукрова – 0.5 ст .
- масло вершкове – 100 г
- молоко – 4 ст. л .
- розпушувач – 1 ч. л.
- спеції (ванілін , кориця і пр. ) – на смак
Як приготувати шарлотку в пароварці :
1 . Чашку , яку можна використовувати в пароварці , змащуємо вершковим маслом і зверху посипаємо цукром і спеціями , можна використовувати прянощі і / або корицю.
2 . Далі миєму і ріжемо пластинками яблучка , видаляємо серцевину і викладаємо їх на саме дно чаші.
3 . Змішуємо всі інгредієнти і замішуємо тісто , перемішуємо все ретельно , щоб не було ніяких грудочок , які часто утворюються через злипле борошно. За консистенцією тісто має вийти досить густим , щоб воно не падало з ложки.
Густоту регулюємо кількістю молока або води , але краще молока. Щоб уникнути утворення грудочок , борошно додаємо невеликими порціями і кожну наступну порцію кладемо тільки після того , як перемішаємо попередню порцію.
4 . Далі викладаємо тісто зверху яблук і готуємо протягом 30 хвилин. Час приблизний , так як пароварки можуть мати різну потужність .
Приємного апетиту!