Ці шоколадні капкейки з вершковим кремом, абсолютно чарівні – помірно солодкі шоколадні кекси і ніжний крем на основі вершкового сиру поєднуються просто ідеально. Знімальна група оцінила.
Як і недавні кавові Брауні, ці капкейкі зникли практично миттєво – я дивом встигла вхопити одну штучку.
Інгредієнти на 12 штук:
Для кексів:
- 100 г вершкового масла
- 60 г темного шоколаду
- 70 г какао-порошку
- 120 г борошна
- 1/3 ч.л. соди
- 3/4 ч.л. розпушувача
- 2 яйця
- 120 г цукру
- 1/4 ч.л. солі
- 100 г сметани, кефіру або натурального йогурту
Для крему:
120 г вершкового масла кімнатної температури
240 г вершкового сиру
200 г цукрової пудри
щіпка солі
1/2 ч.л. ванільного екстракту
Шоколад ламаємо на шматочки, масло нарізаємо на кубики. Кладемо в миску. Ставимо її на водяну баню (в каструлю наливаємо води, доводимо на кипіння, виставляємо мінімальний вогонь) і при періодичному помішуванні розтоплюємо вміст.
Знімаємо миску з бані і даємо масляно-шоколадній масі охолонути до теплого стану. Додаємо яйця і цукор, збиваємо вінчиком до однорідного стану.
Кладемо сметану і перемішуємо. Додаємо просіяне з какао, содою і розпушувачем борошно і замішуємо тісто.
Розкладаємо тісто по змазаним формочках (якщо використовуєте паперові вкладиші, змащувати не потрібно), заповнюючи їх не більше, ніж на 3/4.
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 25-30 хвилин.
Готові кекси виймаємо з форми і охолоджуємо.
Поки остигають кекси, готуємо крем. У мисці за допомогою міксера збиваємо вершкове масло і вершковий сир. Додаємо ванільний екстракт. Поступово додаємо цукрову пудру і збиваємо, поки маса не стане однорідною і не почне тримати форму (сліди від віночка повинеа бути стабільним).
Кладемо крем в кондитерський мішок і викладаємо на остиглі кекси. Подаємо.
Приємного чаювання!
P.S. Зберігати кекси краще в холодильнику, інакше крем попливе. Перед подачею потрібно дати постояти 15 хвилин при кімнатній температурі.