Сьогоднішній десерт – досить простий і ефектний. Він добре підходить для не надто солодких ананасів – за рахунок приготування в міцному цукровому сиропі фрукт набуває необхідну солодкість. Я не рекомендую вам використовувати для приготування цієї страви консервовані ананаси – з ними вийде занадто нудотно.
Десерт відносно легкий, тому його цілком можна подати після щільної трапези.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 невеликий ананас
- 4 кульки ванільного пломбіру
- 4 гілочки м’яти
Для сиропу:
- 300 мл води
- 300 г цукру
- 2 палички кориці
- 3 зірочки бадьяна
- 4 смужки апельсинової цедри
У воду кладемо цукор, корицю, бадьян і апельсинову цедру. Ставимо на вогонь і на середньому нагріві уварюємо до легкого загусання, близько 10 хвилин.
Ананас чистимо, нарізаємо кільцями товщиною близько 1,5-2 см. Вирізаємо жорстку серединку.
Обсмажуємо ананаси в сиропі до м’якості.
Кладемо ананас на тарілку, зверху поміщаємо кульку морозива, поливаємо сиропом і прикрашаємо м’ятою.
Подаємо.
Смачного!