Ананас, смажений в пряному сиропі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Сьогоднішній десерт – досить простий і ефектний. Він добре підходить для не надто солодких ананасів – за рахунок приготування в міцному цукровому сиропі фрукт набуває необхідну солодкість. Я не рекомендую вам використовувати для приготування цієї страви консервовані ананаси – з ними вийде занадто нудотно.
Десерт відносно легкий, тому його цілком можна подати після щільної трапези.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 невеликий ананас
  • 4 кульки ванільного пломбіру
  • 4 гілочки м’яти

Для сиропу:

  • 300 мл води
  • 300 г цукру
  • 2 палички кориці
  • 3 зірочки бадьяна
  • 4 смужки апельсинової цедри

ananas-v-pryanom-sirope-1
У воду кладемо цукор, корицю, бадьян і апельсинову цедру. Ставимо на вогонь і на середньому нагріві уварюємо до легкого загусання, близько 10 хвилин.
ananas-v-pryanom-sirope-2
Ананас чистимо, нарізаємо кільцями товщиною близько 1,5-2 см. Вирізаємо жорстку серединку.
ananas-v-pryanom-sirope-3


Обсмажуємо ананаси в сиропі до м’якості.
ananas-v-pryanom-sirope-4
Кладемо ананас на тарілку, зверху поміщаємо кульку морозива, поливаємо сиропом і прикрашаємо м’ятою.
Подаємо.
ananas-v-pryanom-sirope
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!