Апельсинові “Мадлен”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Іііііі … ще один рецепт мадленок – цього разу апельсиновий варіант. Все такий же простий, як і попередні, але зі своєю родзинкою. При бажанні ви можете замінити апельсинову цедру на лимонну або мандаринову і таким чином трохи змінити ароматичний акцент.
До речі, у нас вдома ці печива практично ніколи не живуть довше доби – з’їдаються швидко і радісно. Як насіння.
Інгредієнти на 30 штук:

  • 3 яйця
  • 140 г цукру
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 150 г вершкового масла
  • 2 ст.л. апельсинового соку
  • 1 ст.л. апельсинової цедри, дрібно натертої
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача

apelsinovye-madlen-1
Розтоплюємо вершкове масло і відставляємо в сторону.
apelsinovye-madlen-3
Яйця збиваємо з цукром, апельсиновою цедрою, соком і ванільною есенцією, не надто сильно.
apelsinovye-madlen-2


Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Додаємо остигле до кімнатної температури масло і ще раз вимішуємо.
apelsinovye-madlen-4
Відправляємо тісто в холодильник на пару годин, а краще на ніч.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Тісто розкладаємо по формах і випікаємо по 12-15 хвилин, до золотистого кольору.
Посипаємо цукровою пудрою і подаємо.
apelsinovye-madlen
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!