Іііііі … ще один рецепт мадленок – цього разу апельсиновий варіант. Все такий же простий, як і попередні, але зі своєю родзинкою. При бажанні ви можете замінити апельсинову цедру на лимонну або мандаринову і таким чином трохи змінити ароматичний акцент.
До речі, у нас вдома ці печива практично ніколи не живуть довше доби – з’їдаються швидко і радісно. Як насіння.
Інгредієнти на 30 штук:
- 3 яйця
- 140 г цукру
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 150 г вершкового масла
- 2 ст.л. апельсинового соку
- 1 ст.л. апельсинової цедри, дрібно натертої
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Розтоплюємо вершкове масло і відставляємо в сторону.
Яйця збиваємо з цукром, апельсиновою цедрою, соком і ванільною есенцією, не надто сильно.
Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Додаємо остигле до кімнатної температури масло і ще раз вимішуємо.
Відправляємо тісто в холодильник на пару годин, а краще на ніч.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Тісто розкладаємо по формах і випікаємо по 12-15 хвилин, до золотистого кольору.
Посипаємо цукровою пудрою і подаємо.
Приємного чаювання!