Інгредієнти
- 5 білків
- 250 г цукру
Приготування
Існує кілька правил, не дотримуючись які безе не вийде.
Білки від жовтків відокремлювати треба обережно, щоб у білки не потрапив жовток.
Збивати білки необхідно в сухому посуді, навіть найменша крапля води або жиру все зіпсує. Краще збиваються холодні білки.
Щоб білки краще збили, можна додати щіпку солі або кілька крапель лимонного соку.
Якщо білки не збиваються, спробуйте поставити ємність з білками в холодну воду, і продовжуйте збивати. Уважно стежте, щоб у білки не потрапила вода.
Готове безе треба зберігати в сухому місці.
Білки збити в піну.
Збиваючи, поступово додавати цукор (по 1-2 ст.л.).
Збивати до тих пір, поки маса не стане густою, щільною (я збивала 10 хвилин, на середній швидкості).
Деко застелити папером для випічки (або трохи змастити маслом).
За допомогою ложки або кондитерського шприца викласти безе.
Поставити в духовку.
Сушити безе при температурі 100 градусів.
Час приготування залежить від розміру безе. У середньому, сушити необхідно протягом 1-1.5 годин (але можливо, що сушити доведеться довше).
Приємного апетиту!