Домашній щербет

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Домашний щербет 2

Ми додали до складу щербета фундук, ви ж можете використовувати будь-які горіхи, які доступні вам найбільше. А от наявність родзинок робить східну солодкість ще смачніше і незвичніше, ви можете використовувати будь-які сухофрукти або цукати за своїм бажанням. Такий щербет можна упакувати в маленьку коробочку, обв’язати стрічкою і подарувати своїм близьким чи друзям, такий солодкий подаруночок підніме настрій будь-якій людині. І так, приступимо до приготування щербета в домашніх умовах.
Для того щоб приготувати домашній щербет вам потрібні наступні інгредієнти:

  • цукерки «Корівка» 0,5 кг.,
  • пісочне печиво (наприклад на топленому молоці) – 300 грам,
  • вершки (жирністю не менше 20%) – 200 грам,
  • очищений фундук – 50 грам,
  • родзинки без кісточок – 80 грам.

Рецепт щербета в домашніх умовах
Для початку потрібно очистити від лушпиння горіхи, потім злегка їх прожарити на сильно розігрітій сковорідці.
Ізюм, обов’язково без кісточок, потрібно попередньо промити і замочити в теплій воді на 15 хвилин, потім злити воду і просушити родзинки.
Пісочне печиво потрібно перетворити на дрібну крихту.
У глибокий сотейник перекладаємо витягнуті з паперу іриски, ви можете взяти будь які цукерки які мають вершковий смак і аромат. Ставимо сотейник на вогонь і на повільному вогні розтоплюємо цукерки. Потім тонкою цівкою вливаємо жирні вершки. Не припиняючи перемішувати інгредієнти, бажано дерев’яною ложкою, проварюємо масу на повільному вогні 5 хвилин.
Далі додаємо подрібнене пісочне печиво. І відразу знімаємо сотейник з вогню. Ретельно все змішуємо.
5.komponentyi-smeshivaem
І в кінці додаємо горіхи і родзинки, за бажанням їх можна порізати дрібними шматочками або покласти все цілим. Все ретельно вимішуємо, останній раз.
Готуємо ємність, в яку будемо виливати щербет, її потрібно застелити пекарським папером або харчовою плівкою, заливаємо у форму щербет, розрівнюємо і відправляємо в холодильник до повного застигання. На це може піти близько 6 годин.
Застиглий щербет розрізаємо на невеликі шматочки, перекладаємо в красиву чашку і подаємо на стіл з чашкою ароматного чаю.

sherbet
Приємного вам чаювання !!!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.