Якось несправедливо виходить – несолодких закусочних мафінів повно, а капкейки у мене в блозі тільки солодкі десертні. Сьогодні ми цю ситуацію радісно виправимо. На порядку денному – кексики з прошутто і в’яленими томатами, прикрашені кремом зі збитих вершків з вершковим сиром. Дуже смачні.
В рецепті наводиться пропорція на 6 порцій. Якщо ви хочете почастувати більше людей або боїтеся, що по одному капкейку буде замало – сміливо збільшуйте кількість інгредієнтів вдвічі.
Інгредієнти на 6 порцій:
Для кексів:
- 2 яйця
- 50 мл молока
- 50 мл рослинного масла
- 1/4 ч.л. солі
- 150 г борошна
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 3-4 в’ялених томата
- 30-40 г прошутто, хамона або інший сиров’яленому шинки
Для крему:
- 120 мл жирних вершків (30% і жирніше)
- 120 г вершкового сиру
- 8-10 листочків зеленого базиліка
- сіль за смаком
Готуємо тісто. Кладемо в чашу яйця, вливаємо молоко і рослинне масло. Збиваємо насадкою для змішування або вручну віночком до однорідності.
Додаємо борошно, просіяне з сіллю і розпушувачем, замішуємо тісто.
Додаємо нарубані томати і шинку, перемішуємо.
Кладемо тісто в формочки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до сухого сірника, близько 25 хвилин. Виймаємо і охолоджуємо.
Готуємо крем. Половину вершкового сиру перебиваємо блендером з базиліком додаємо сир що залишився і перемішуємо. Окремо збиваємо вершки. Додаємо сіль за смаком і сирну масу.
Акуратно і дбайливо перемішуємо. Кладемо крем в кондитерський мішок з насадкою і віджимаємо на остиглі кекси зверху.
Подаємо.
Смачного!