Аерогриль , майже як справжня сільська пічка , здатний на багато що. Багато господинь швидко призвичаїлися готувати в ньому найнесподіваніші страви. І, відповідно , стали з’являтися все нові і нові рецепти. Вашій увазі пропонується рецепт , який підкаже як швидко приготувати смачний домашній йогурт в аерогрилі .
Інгредієнти:
- Молоко ( 500 мл для приготування закваски і 1 літр для йогурту)
- Фермент для закваски ( 1 пляшечка )
- Подрібнені фрукти ( за смаком)
Приготування:
1 . Готуємо закваску для майбутнього йогурту. Беремо чисту скляну банку , виливаємо в неї 500 мл молока і ставимо на нижню решітку . Вибираємо найвищу швидкість і температуру , доводимо до закипання , даємо охолонути (до температури гарячого чаю).
2 . Додаємо до молока всю пляшечку ферменту і щільно закриваємо банку . Готуємо протягом 9 годин на найнижчій швидкості.
3 . Дрібно нарізаємо або натираємо на крупній тертці улюблені фрукти.
4 . Молоко, що доводимо до температури кипіння , охолоджуємо до 50 градусів і змішуємо з закваскою .
5 . Викладаємо підготовлені фрукти в майбутній йогурт.
6 . Суміш готуватиметься протягом 7 годин на нижній решітці (температура мінімальна ) .
Перед тим , як пригостити Ваших гостей домашнім йогуртом , не забудьте охолодити його протягом приблизно 2 – 3 годин. Його ніжний смак і приємна прохолода змусять взятися за приготування йогурту ще не один раз!
Приємного апетиту!