Якщо ви хочете , щоб ваш будинок став в новому році « повною чашею » , то потрібно постаратися , щоб на вашому святковому столі було якомога більше смачних страв. Не зовсім обов’язково готувати страви з дорогих інгредієнтів , це можуть бути звичайні салати , які люблять у вашій родині. Найважливіше це розмаїття. Але й не слід забувати про десерти , які обов’язково повинні бути присутніми на святковому столі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати десерт кавове желе в вершках. Цей десерт припаде до смаку всім , особливо він повинен сподобається любителям кави.
Для приготування кавового желе у вершках вам буде потрібно :
- желатин – 40 грам ,
- міцна готова кава – 2 склянки ,
- коричневий цукор 2 / 3 склянки ,
- кардамон – 2 коробочки ,
- вершки ,
- вода – 0,5 склянки .
Як правильно приготувати кавове желе у вершках
Для початку заллємо желатин водою. для цього вам потрібно 0,5 склянки холодної води. У невелику каструльку наливаємо дві склянки кави і додаємо коричневий цукор і роздавлені коробочки кардамону . Ставимо на вогонь і при постійному помішуванні чекаємо повного розчинення цукру. Потім знімаємо каструльку з вогню і додаємо в суміш набряклий желатин. Суміш слід мішати до повного розчинення желатину. Потім рідину проціджуємо через дрібне сито. Розливаємо отриману каву з желатином по контейнерах , шар рідини повинен бути не більше 1,5 см. Накриваємо контейнер кришкою і відправляємо в холодильник на 5 – 6 годин до повного застигання.
Застигле желе нарізаємо кубиком і розкладаємо по келихах для десертів. Потім вершки збиваємо міксером до появи піни і заливаємо ними кубики желе. Охолоджуємо і подаємо до столу. Можна прикрасити листком м’яти або посипати какао.
Кавові десерти це дуже смачно і красиво! Замість кардамону ви можете використовувати гвоздику , корицю або аніс , все залежить від вашого смаку.
Нехай Новий рік буде найсмачнішим і вдалим !
Приємного апетиту!