Кавове желе у вершках

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кофейное желе в сливках

Якщо ви хочете , щоб ваш будинок став в новому році « повною чашею » , то потрібно постаратися , щоб на вашому святковому столі було якомога більше смачних страв. Не зовсім обов’язково готувати страви з дорогих інгредієнтів , це можуть бути звичайні салати , які люблять у вашій родині. Найважливіше це розмаїття. Але й не слід забувати про десерти , які обов’язково повинні бути присутніми на святковому столі. Сьогодні ми пропонуємо приготувати десерт кавове желе в вершках. Цей десерт припаде до смаку всім , особливо він повинен сподобається любителям кави.

Для приготування кавового желе у вершках вам буде потрібно :

  • желатин – 40 грам ,
  • міцна готова кава – 2 склянки ,
  • коричневий цукор 2 / 3 склянки ,
  • кардамон – 2 коробочки ,
  • вершки ,
  • вода – 0,5 склянки .

Як правильно приготувати кавове желе у вершках

Для початку заллємо желатин водою. для цього вам потрібно 0,5 склянки холодної води. У невелику каструльку наливаємо дві склянки кави і додаємо коричневий цукор і роздавлені коробочки кардамону . Ставимо на вогонь і при постійному помішуванні чекаємо повного розчинення цукру. Потім знімаємо каструльку з вогню і додаємо в суміш набряклий желатин. Суміш слід мішати до повного розчинення желатину. Потім рідину проціджуємо через дрібне сито. Розливаємо отриману каву з желатином по контейнерах , шар рідини повинен бути не більше 1,5 см. Накриваємо контейнер кришкою і відправляємо в холодильник на 5 – 6 годин до повного застигання.

Застигле желе нарізаємо кубиком і розкладаємо по келихах для десертів. Потім вершки збиваємо міксером до появи піни і заливаємо ними кубики желе. Охолоджуємо і подаємо до столу. Можна прикрасити листком м’яти або посипати какао.

Кавові десерти це дуже смачно і красиво! Замість кардамону ви можете використовувати гвоздику , корицю або аніс , все залежить від вашого смаку.

Нехай Новий рік буде найсмачнішим і вдалим !

kofeinoe-ghele

Приємного апетиту!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!