Дивні справи творяться у нас в домі: начебто і немає затятих любителів шоколаду, але як тільки я печу солідну порцію Брауні в черговий варіації, все з’їдається просто в один присід. З тістечками, рецепт яких я хочу дати вам сьогодні, було саме так. Ці тістечка схожі на вже наявні в блозі Брауні з вершковим сиром і малиною. Схожі, але все ж мають дещо іншу текстуру і смак.
До речі, маскарпоне в можете замінити на вершковий сир, з якого печете чізкейки. Правда, смак при цьому буде трошки іншим.
Інгредієнти на форму 24 * 24 см:
Для шоколадного тіста:
- 300 г шоколаду від 50% какао
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
- 200 г цукру
- 6 яєць
- 150 г борошна
- 2 ст.л. крохмалю (краще кукурудзяного)
- 1 ст.л. розчинної кави, розмолотої в пудру
Для сирного крему:
- 500 г маскарпоне
- 70 г цукру
- 2 яйця
- 1 ч.л. ванільного цукру
Шоколад ламаємо на шматочки і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції. По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного.
Додаємо розтоплений шоколад і каву і ще раз збиваємо.
Додаємо просіяне з крохмалем борошно і замішуємо тісто.
Маскарпоне збиваємо з яйцями і цукром (звичайним і ванільним).
Форму змащуємо маслом і застилаємо пергаментом. Викладаємо шоколадне тісто, залишивши при цьому приблизно 1/6 частина в мисці. Виливаємо сирну масу. Кладемо ложкою залишки шоколадного тіста, проводимо шпажкою по поверхні, щоб створити мармуровий малюнок.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 45-50 хвилин. Краї повинні схватитись, а центр – злегка тремтіти при постукуванні.
Охолоджуємо до кімнатної температури прямо у формі, потім ставимо в холодильник на 2-4 години.
Нарізаємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply