Кекс з вишнями і шоколадом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кекс с вишнями и шоколадом

Любите посидіти за чашкою ароматного чаю або кави? Тоді вам припаде до смаку цей чудовий десерт.

Для приготування кексу вам будуть потрібні:

  • яйця курячі (середні) – 2 шт.,
  • масло вершкове (м’яке) – 80 г,
  • пісок цукровий – 120 г,
  • ванілін – щіпка,
  • борошно (просіяне) – 200 г,
  • сода – 5 г (пів чайної ложки),
  • кава розчинна – чайна ложка,
  • вишня – 200 г,
  • шоколад чорний – 50 м.

Для прикраси:

  • вишня – 50 г,
  • цукор – 50 г,
  • шоколад чорний – 50 г,
  • желе для торта – чайна ложка,
  • цукрові фігурки.

Приготування кексу з вишнями і шоколадом:

1. Розітріть разом масло, цукор і ванілін. Потім вмішайте в цю масу сирі яйця. Окремо гарненько перемішайте борошно з содою. Всипте борошно в яєчно-масляну суміш.

2. Тісто добре перемішайте і поділіть на дві приблизно рівні за розміром частини. Додайте в одну частину вишні, а в іншу – розчинену у ложці води каву і розламаний на маленькі шматочки шоколад.

3. Змастіть кексовую форму (можна кільцеву) маслом, викладіть спочатку ту частину тіста, в яку додані вишні, розрівняйте. Потім викладіть тісто з кавою і шоколадом.

4. Поставте десерт в розігріту духовку (200-220 градусів) і нехай він випікається хвилин 30-40. Звільніть готовий кекс від форми. Залиште остигати.

5. Коли кекс охолоне, можна зайнятися його прикрасою. Розтопіть шоколад. Проваріть хвилин 7 вишню з цукром, потім ягоди вийміть, а в утворений вишневий сироп влийте 100 мл води і всипте желе, проваріть сироп з желе приблизно хвилину.

6. Полийте кекс шоколадом, потім красиво розкладіть на ньому вишні, після чого залийте вишневим желе. І не забудьте про цукрові фігурки – вони зроблять ваш десерт ще красивіше!

7. Поставте кекс в холодильник. Як тільки желе застигне, кекс до подачі буде готовий.

keks

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

1 Kоментар

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.