Любите посидіти за чашкою ароматного чаю або кави? Тоді вам припаде до смаку цей чудовий десерт.
Для приготування кексу вам будуть потрібні:
- яйця курячі (середні) – 2 шт.,
- масло вершкове (м’яке) – 80 г,
- пісок цукровий – 120 г,
- ванілін – щіпка,
- борошно (просіяне) – 200 г,
- сода – 5 г (пів чайної ложки),
- кава розчинна – чайна ложка,
- вишня – 200 г,
- шоколад чорний – 50 м.
Для прикраси:
- вишня – 50 г,
- цукор – 50 г,
- шоколад чорний – 50 г,
- желе для торта – чайна ложка,
- цукрові фігурки.
Приготування кексу з вишнями і шоколадом:
1. Розітріть разом масло, цукор і ванілін. Потім вмішайте в цю масу сирі яйця. Окремо гарненько перемішайте борошно з содою. Всипте борошно в яєчно-масляну суміш.
2. Тісто добре перемішайте і поділіть на дві приблизно рівні за розміром частини. Додайте в одну частину вишні, а в іншу – розчинену у ложці води каву і розламаний на маленькі шматочки шоколад.
3. Змастіть кексовую форму (можна кільцеву) маслом, викладіть спочатку ту частину тіста, в яку додані вишні, розрівняйте. Потім викладіть тісто з кавою і шоколадом.
4. Поставте десерт в розігріту духовку (200-220 градусів) і нехай він випікається хвилин 30-40. Звільніть готовий кекс від форми. Залиште остигати.
5. Коли кекс охолоне, можна зайнятися його прикрасою. Розтопіть шоколад. Проваріть хвилин 7 вишню з цукром, потім ягоди вийміть, а в утворений вишневий сироп влийте 100 мл води і всипте желе, проваріть сироп з желе приблизно хвилину.
6. Полийте кекс шоколадом, потім красиво розкладіть на ньому вишні, після чого залийте вишневим желе. І не забудьте про цукрові фігурки – вони зроблять ваш десерт ще красивіше!
7. Поставте кекс в холодильник. Як тільки желе застигне, кекс до подачі буде готовий.
Приємного апетиту!
клас клас клас