Класична шарлотка з полуницею

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 голосов, средний: 4.60 из 5)
Loading...
Классическая шарлотка с клубникой 1

Полуниця є однією з найсмачніших ягід на нашому столі , яку люблять і дорослі , і діти. Ці чудові соковиті яскраво-червоні або темно -червоні ягоди гарні в будь-якому вигляді. Дуже смачна полуниця з вершками , оригінальний смак у полуниці в шампанському . Ніхто не зможе відмовитися і від полуничного коктейлю. Для його приготування потрібно в блендер відправити полуницю , молоко і цукор. Густота коктейлю буде залежати від кількості покладеної полуниці.

З полуниці можна приготувати пречудові речі не тільки влітку , а й взимку . Влітку заготовте ароматне варення з полуниці на зиму , а взимку насолоджуйтеся цим чудовим ласощами з скибочкою хліба , наприклад , або з оладками і млинцями . Також приголомшливо смачний компот , приготований з полуниці , а можна і в поєднанні з іншими ягодами або фруктами. А джеми , сиропи ! З мороженої ягоди також готують різні смачні страви , наприклад , різні торти , пироги , пиріжки. До речі , таку випічку можна приготувати і з варення .

Сьогодні хочу поділитися рецептом приготування класичної шарлотки з полуниці . Зручно, що можна використовувати ягоду як свіжу , так і заморожену .

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 2 /3 ст.
  • масло вершкове – 50 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • борошно – 1 ст.
  • полуниця
  • пудра цукрова

Приготування:

1 . Почнемо з приготування тіста. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера , починаючи з малої швидкості і збільшуючи поступово до максимальної , до отримання пишної маси.
2 . Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника , нам воно знадобиться розм’якшеним . Відправляємо в збиту масу , збиваємо ще нетривалий час.
3 . Потім додаємо соду, що гаситься оцтом , перемішуємо.
4 . Далі просіваємо в загальну масу борошно і акуратно перемішуємо ложкою знизу вгору.
5 . Форму для запікання застилаем пергаментом , виливаємо тісто.
6 . Тепер прийшла черга полуниці. Можна використовувати для рецепта як свіжу , так і заморожену ягоду. Перебираємо , зіпсовані ягоди відкладаємо вбік . Промиваємо полуницю , видаляємо плодоніжки і обсушуємо . Викладаємо на тісто.
7 . Відправляємо шарлотку в розігріту до 180-200 ° С духовку , випікаємо близько 25-30 хвилин. Готовність тіста перевіряємо за допомогою сірника або зубочистки , вона повинна виходити з тіста сухою.
8 . Готовою Шарлотці даємо трохи охолонути , потім викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.

Порада: дуже красиво буде виглядати шарлотка з полуницею , якщо приготувати її не в звичайній великій формі , а в невеликих формочках . Для цього у формочки заливаємо тісто , а зверху викладаємо половинки свіжої полуниці і відправляємо в духовку. Час випікання таких шарлоток – близько 10-15 хвилин. Виходять чудові порційні шарлотки !

41_04_09_2013_3439

Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

2 Kоментарі

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.