Полуниця є однією з найсмачніших ягід на нашому столі , яку люблять і дорослі , і діти. Ці чудові соковиті яскраво-червоні або темно -червоні ягоди гарні в будь-якому вигляді. Дуже смачна полуниця з вершками , оригінальний смак у полуниці в шампанському . Ніхто не зможе відмовитися і від полуничного коктейлю. Для його приготування потрібно в блендер відправити полуницю , молоко і цукор. Густота коктейлю буде залежати від кількості покладеної полуниці.
З полуниці можна приготувати пречудові речі не тільки влітку , а й взимку . Влітку заготовте ароматне варення з полуниці на зиму , а взимку насолоджуйтеся цим чудовим ласощами з скибочкою хліба , наприклад , або з оладками і млинцями . Також приголомшливо смачний компот , приготований з полуниці , а можна і в поєднанні з іншими ягодами або фруктами. А джеми , сиропи ! З мороженої ягоди також готують різні смачні страви , наприклад , різні торти , пироги , пиріжки. До речі , таку випічку можна приготувати і з варення .
Сьогодні хочу поділитися рецептом приготування класичної шарлотки з полуниці . Зручно, що можна використовувати ягоду як свіжу , так і заморожену .
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.
- цукор – 2 /3 ст.
- масло вершкове – 50 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- борошно – 1 ст.
- полуниця
- пудра цукрова
Приготування:
1 . Почнемо з приготування тіста. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера , починаючи з малої швидкості і збільшуючи поступово до максимальної , до отримання пишної маси.
2 . Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника , нам воно знадобиться розм’якшеним . Відправляємо в збиту масу , збиваємо ще нетривалий час.
3 . Потім додаємо соду, що гаситься оцтом , перемішуємо.
4 . Далі просіваємо в загальну масу борошно і акуратно перемішуємо ложкою знизу вгору.
5 . Форму для запікання застилаем пергаментом , виливаємо тісто.
6 . Тепер прийшла черга полуниці. Можна використовувати для рецепта як свіжу , так і заморожену ягоду. Перебираємо , зіпсовані ягоди відкладаємо вбік . Промиваємо полуницю , видаляємо плодоніжки і обсушуємо . Викладаємо на тісто.
7 . Відправляємо шарлотку в розігріту до 180-200 ° С духовку , випікаємо близько 25-30 хвилин. Готовність тіста перевіряємо за допомогою сірника або зубочистки , вона повинна виходити з тіста сухою.
8 . Готовою Шарлотці даємо трохи охолонути , потім викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою.
Порада: дуже красиво буде виглядати шарлотка з полуницею , якщо приготувати її не в звичайній великій формі , а в невеликих формочках . Для цього у формочки заливаємо тісто , а зверху викладаємо половинки свіжої полуниці і відправляємо в духовку. Час випікання таких шарлоток – близько 10-15 хвилин. Виходять чудові порційні шарлотки !
Приємного апетиту!
смачна випічка,дуже,дуже.
Дякую!;)