Кутя з пшениці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кутья из пшеницы 5

Кутя «багата»

Кутя – традиційне блюдо на Святий вечір. Найчастіше кутею починають цю трапезу або завершують її. Про кутю вперше згадується в літописі Повість минулих літ.

Найчастіше кутю готували із зерен пшениці, рідше – з ячменю. А потім почали готувати так само з рису. Всі продукти з яких готується кутя, мають символічне значення. Мак символізує достаток, мед – солодке життя після смерті, зерно – символ воскреслого життя.

Пропоную приготувати кутю з пшениці – дуже ароматну, смачну, ситну. Таку кутю називають «багатою» – вона містить у собі і мак, і горіхи, і родзинки, і мед. Вважається, що чим багатший склад куті, тим краще буде врожай і достаток в сім’ї!
Інгредієнти до рецепту «Кутя з пшениці»:

  • Ізюм світлий 100 г
  • Мак 100 г
  • Мед 3 ст. л.
  • Горіхи волоські 100 г
  • Пшениця зерна 150 г
  • Сіль 1 щіпка

Приготування страви за рецептом «Кутя з пшениці»:

Для приготування пшеничної куті нам знадобиться спеціальна пшениця для куті очищена від лушпиння, мед, мак, родзинки, горіхи, сіль.
6c5a389e9791cbfe4cb733853f771d6a

Пшеницю відварити до готовності. Очищена в заводських умовах пшениця звариться у вас до готовності приблизно за 1 годину 20 хвилин.

e12cbdf374d463e08266208614acc1fb

Мак залити 1 склянкою окропу, накрити кришкою. Мак повинен запаритися протягом 30 хвилин.

979d6e02d2d927e0294d844515b6d4ac

Тим часом горіхи дрібно порізати і підсмажити 4-5 хвилин на сухій сковороді до появи приємного горіхового запаху.

7c70a894c995dcbbf194b5b3980103be

Ізюм перебрати, залити окропом. Дати набрякнути протягом 10 хвилин.

e3a95b1453c2b807454ba50934dc03b7

Обсушити родзинки на паперовому рушнику.

cd3e457ecffbb4b189740222bf3db094

З остиглого маку злити воду і пропустити мак 3 рази через м’ясорубку. Можна використовувати для цих цілей блендер або розтерти мак в ступці. Головне – щоб у процесі утворилося макове молочко.

a65ed3d5c0b1c092d6922937d3cde01a

З’єднати холодну пшеницю, горіхи, родзинки, мак, мед, сіль.

d1e710ba3733b740d53d2617173fb705

Рівномірно перемішати. Кутя може зберігатися в холодильнику 1-2 дні.

b06c899b7e82b810b9d44c13eaa0ad6e_146643_xxl

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.