На вихідних хочу вас порадувати новим рецептом випічки. Ви можете не зациклюватися на слові “тістечко” і спекти цей маковий десерт у вигляді торта. І навіть фігурно викласти крем насадкою. Але і в такому вигляді він гарний.
Я використовувала для просочення коржів простий цукровий сироп (в якому цукор навпіл з водою). Але якщо у вас в господарстві є цитрусовий сироп (наприклад, triple sec), ви можете злегка розбавити його водою і пустити в справу. Це підкреслить смак крему.
Інгредієнти на лист 30 * 40 см або 2 форми діаметром 20 см:
Для бісквіта:
- 6 яєць (білки і жовтки окремо)
- 270 г цукру
- 100 г маку
- 50 г мигдального борошна
- 75 г звичайного борошна
Для крему:
- 450 г вершкового сиру
- 150 г цукрової пудри
- 2 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. апельсинової цедри
- 150 г жирних вершків (від 30%)
- простий цукровий сироп для просочення коржів
Мак розмелюємо в кавомолці або за допомогою блендера. Змішуємо з мигдальною і звичайною мукою.
Жовтки збиваємо з половиною цукру до отримання пишної світлої маси.
Білки збиваємо з другою половиною цукру до м’яких піків.
Дбайливо змішуємо білкову та жовткову маси за допомогою лопатки. Поступово додаємо борошняну суміш і акуратно, щоб видавити з яєчної маси якомога менше повітря, замішуємо легке повітряне тісто.
Розподіляємо тісто по листу, застеленому пергаментом або силіконовим килимком. Або розкладаємо по двох круглим формам. Випікаємо близько 15-20 хвилин при температурі 190 градусів (для бісквітів у формах часом буде близько 30 хвилин).
Готові бісквіти охолоджуємо. Прямокутні розрізаємо на 3 частини. Круглі – на 2 частини вздовж кожен.
Готуємо крем. Вершковий сир розмішуємо до кремоподібного стану з цукровою пудрою, лимонним соком і апельсиновою цедрою.
Вершки збиваємо до стійкої м’якої піни.
З’єднуємо дві суміші.
Бісквітні шари просочуємо цукровим сиропом і прошаровуємо кремом. Відправляємо в холодильник на 4 години, а краще на ніч.
Нарізаємо на порційні шматки і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply