У мене тут є для вас парочка рецептів з малиною. Першим буде запаморочливо смачний тарт з солодкою пісочною основою, ніжним кремом з маскарпоне та вершків і свіжою ароматною малиною. Зрозуміло, цей тарт – сезонна випічка, тому без свіжої малини його не приготуєш, на жаль. Тому ловимо момент – і насолоджуємося.
За цим же принципом можна приготувати тарт зі свіжою чорницею або ожиною – просто замініть одні ягоди на інші.
Інгредієнти для малинового тарта з маскарпоне на форму 23-26 см:
Для основи:
- 50 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 жовток
- 220 г борошна
Для крему і верху:
- 115 г маскарпоне
- 60 г меду
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 60 мл лимонного соку
- 180 мл жирних вершків (від 30% і вище)
- 250 г малини
- швидкорозчинного желе для торта (за бажанням)
Приготування малинового тарта з маскарпоне:
Готуємо тісто. Масло збиваємо зі звичайним і ванільним цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо жовток, збиваємо до однорідності. Додаємо борошно і замішуємо тісто.
Формуємо з тіста диск, загортаємо у плівку і відправляємо в холодильник на годину.
Остигле тісто виймаємо, розгортаємо і вкладаємо в форму.
На тісто кладемо фольгу і насипаємо вантаж (суху квасолю або рис).
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 15 хвилин. Потім прибираємо вантаж і печемо ще близько 5 хвилин, до готовності. Виймаємо з духовки і охолоджуємо. Перекладаємо на тарілку.
Готуємо крем. Маскарпоне збиваємо з медом, ванільним цукром і лимонним соком.
Окремо збиваємо вершки.
Акуратно з’єднуємо вершки з сирною масою.
Викладаємо крем в остигнувшу основу. Поверх викладаємо малину.
Желе для торта заварюємо по інструкції на упаковці. Пензликом змащуємо ягоди. Остуджуємо тарт в холодильнику протягом години-двох. Подаємо.
Приємного чаювання!