Ще трошки малини вам несу. В основі цього торта – мигдальний бісквіт “Джоконда” і йогуртовий баварський крем з малиною. А довершує це все ганаш з темного шоколаду. Ви можете приготувати чорничну і полуничну версії цього торта – ягідне пюре замінюємо одне на одного в пропорції 1 до 1.
Інгредієнти для малинового торта з шоколадом на форму 21 см:
Для бісквіта “Джоконда”:
- 100 г мигдалю
- 25 г пшеничного борошна
- 2 яйця
- 110 г цукру
- 2 білки
- 20 г розтопленого вершкового масла
Для баварського крему:
- 160 г грецького йогурту (відважується на подвійному шарі марлі 400 г звичайного і даємо стекти сироватці)
- 10 г желатину
- 3 ст.л. води
- 150 г малини
- 50 г сметани
- 60 г цукрової пудри
- 120 мл жирних вершків (від 30% і більше)
Для ганаша:
- 120 г темного шоколаду
- 100 мл жирних вершків
Для прикраси:
- 100 г білого пористого шоколаду
- 150 г малини
Приготування малинового торта з шоколадом
Готуємо бісквіт. Мигдаль перемелюємо максимально дрібно. Змішуємо з борошном.
2 яйця збиваємо з 100 г цукру до отримання пишної світлої маси.
Білки збиваємо до м’яких піків з рештою 10 г цукру.
Акуратно з’єднуємо білки з яєчною масою за допомогою гумової або дерев’яної лопатки. Додаємо мигдаль з борошном і перемішуємо акуратними рухами знизу вгору. Додаємо розтоплене і трохи остигле вершкове масло, знову акуратно перемішуємо.
Перекладаємо тісто у форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 25-30 хвилин до готовності. Виймаємо і охолоджуємо.
Желатин замочуємо у воді.
Готуємо баварський крем. Йогурт повинен бути приблизно такої консистенції:
Малину протираємо через сито – повинно вийти 70-75 г малинового пюре.
Змішуємо малинове пюре з йогуртом, сметаною і цукровою пудрою.
100 мл суміші відливаємо в кухлик і доводимо до кипіння. Знімаємо і заливаємо в набряклий желатин. Розмішуємо до розчинення. Потроху додаємо решту маси і перемішуємо.
Вершки збиваємо.
Акуратно з’єднуємо збиті вершки з йогуртовою масою.
Остиглий бісквіт розрізаємо навпіл на 2 коржі. Одну частину кладемо на дно рознімної форми. Вливаємо крем і накриваємо другим коржем. Ставимо в холодильник до застигання крему, на 2-3 години.
Готуємо ганаш. Шоколад рубаємо.
Вершки доводимо до кипіння. Заливаємо ними шоколад і розмішуємо до однорідного стану. Заливаємо ганашем торт і ставимо в холодильник на 15-20 хвилин.
Білий шоколад стругаємо овочечисткою і укладаємо по колу. У центр кладемо малину.
Приємного чаювання!
Leave a Reply