Днями приїхало до мене моє щастя – куплені свекрухою формочки (точніше формочка) для маффінів – це маленькі кекси, якщо хто не знає. Тепер простір для творчості розширився ще більше. Це перші мафіни, які я приготувала. За рецептурою в них повинен був входити натуральний йогурт без добавок, але через брак оного я використовувала полуничний питний. Результат перевершив всі очікування.
Інгредієнти на 16 штук:
- 350 г полуничного або іншого ягідного йогурту
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 420 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача1/4 ч.л. соди
Яйця збиваємо з цукром, розтопленим маслом і йогуртом.
Поступово додаємо змішане з розпушувачем борошно і замішуємо густе однорідне тісто.
Розкладаємо тісто у форми, заповнюючи їх на дві третини.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин.
Посипаємо цукровою пудрою і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply