Мигдальний рулет з манговим мусом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 4.50 из 5)
Loading...

Я постійно печу пироги і печиво, досить регулярно радую домашніх тортами і тістечками, булочки-пиріжки-вафлі теж трапляються. Але от з рулетами якось не склалося. Сьогодні я доповнюю цей величезний пробіл ніжним мигдальним рулетом з начинкою з мангового мусу.

У його основі – класичний бісквіт “Джоконда”. У принципі, він буде добре грати навіть з банальними збитими вершками з маскарпоне і шматочками ягід або фруктів. Тому помічаємо і беремо на озброєння;-)

Інгредієнти на лист 27 * 41 см:

Для бісквіта “Джоконда”:

  • 100 г ошкуренного мигдалю
  • 25 г пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 110 г цукру
  • 2 білка
  • 20 г розтопленого вершкового масла

Для мангового мусу:

  • 1 велике стигле манго (близько 400 г)
  • 50 г цукру
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
  • 8 г желатину
  • 175 мл жирних вершків

Для ганаша:

  • 120 г темного шоколаду
  • 100 мл жирних вершків

 

mindalny-rulet-s-mangivym-mussom-1

Приготування:

Желатин замочуємо в 3 ст.л. води.

Готуємо бісквіт.

Мигдаль перемелюємо максимально дрібно. Змішуємо з борошном.

malinovy-tort-s-bavarskim-kremom-2

2 яйця збиваємо з 100 г цукру до отримання пишної світлої маси.

malinovy-tort-s-bavarskim-kremom-3

Білки збиваємо до м’яких піків з рештою 10 г цукру.

malinovy-tort-s-bavarskim-kremom-4

Акуратно з’єднуємо білки з яєчною масою за допомогою гумової або дерев’яної лопатки. Додаємо мигдаль з борошном і перемішуємо акуратними рухами знизу вгору. Додаємо розтоплене і трохи остигле вершкове масло, знову акуратно перемішуємо.

malinovy-tort-s-bavarskim-kremom-5

Деко застиляємо пергаментом. Викладаємо тісто і акуратно розрівнюємо. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності, 12-15 хвилин.

Знімаємо з дека, прибираємо пергамент, на якому пікся бісквіт, сам бісквіт перекладаємо на свіжий лист пергаменту і завертаємо в рулет (разом з пергаментом).

mindalny-rulet-s-mangivym-mussom-5

Залишаємо остигати.

Готуємо мус. З манго вирізаємо кісточку, зрізаємо м’якоть з шкірки. Перебиваємо блендером.

mindalny-rulet-s-mangivym-mussom-2

Протираємо через сито, щоб позбутися від волокон. Нам буде потрібно 200 г. пюре.

Додаємо лимонний сік і цукор, а також крохмаль. Перемішуємо.

mindalny-rulet-s-mangivym-mussom-3

Ставимо на вогонь і при постійному помішуванні доводимо до кипіння і загустіння. Вимикаємо. Додаємо набряклий желатин і розмішуємо до його розчинення. Даємо масі охолонути до кімнатної температури.

Збиваємо вершки.

malinovy-tart-s-maskarpone-5

Акуратно силіконовою лопаткою змішуємо з манговим пюре кімнатної температури.

mindalny-rulet-s-mangivym-mussom-4

Дуже акуратно розгортаємо рулет і прибираємо пергамент. Перекладаємо на подвійний лист фольги. Кладемо мус на бісквіт і розподіляємо по всій поверхні, залишивши вільними 5-6 см з одного краю. Звертаємо, сильно не натискаючи, щоб не видавити мус. Загортаємо у фольгу, кінці закручуємо за принципом цукеркової обгортки.

rulet-s-brokkoli-i-gribami-8

Кладемо рулет в холодильник для застигання мусу, на 2-3 години.

Готуємо ганаш. Шоколад рубаємо.

lavandovye-trufeli-3

Вершки доводимо до кипіння. Заливаємо ними шоколад і розмішуємо до однорідного стану.

lavandovye-trufeli-5

Остиглий рулет кладемо на решітку і поливаємо ганашем. Перекладаємо на тарілку і знову відправляємо в холодильник для застигання ганаша.

Нарізаємо і подаємо.

mindalny-rulet-s-mangivym-mussom

Декор у мене – листя м’яти і суха троянда з чайної лавки.

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!