Відразу скажу – пиріг планувався не як перевертиш. Просто при випіканні з ним трапився фокус-покус – Кексовое тісто-основа, щільність якого менше, ніж у сирно-сметанної заливки і персиків, в підсумку виявилося нагорі пирога. І це зіграло на користь тісту – нагорі воно добре пропеклося і вийшло не важким. Тому пропорції інгредієнтів для основи я міняти не стала – спробуйте провернути цей фокус і ви.
Пиріг, до речі, дуже смачний і соковитий. Особисто мені дістався один зовсііім невеликий шматочок – інші добрі люди розмели дуже-дуже швидко. І це притому, пиріг виходить досить важким.
Інгредієнти на форму 24 * 24 см:
Для кексової основи:
- 125 г вершкового масла кімнатної температури
- 100 г цукру + ще 1 ст.л.
- 2 яйця
- 250 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 2 ст.л. сметани (можна замінити кефіром або йогуртом)
Для сметанно-сирної заливки:
- 400 г сметани 22-30%
- 200 г сиру 5-10%
- 100 г цукру
- 1 ст.л. ванильної есенції або ванільного цукру
- 2 яйця
- 50 г борошна
- 1 банка (800 г) консервованих персиків в сиропі
Масло кімнатної температури збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо сметану і ще раз збиваємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо однорідне тісто.
Готуємо сирну масу. Для цього змішуємо сир, сметану і цукор, пробиваємо масу блендером для однорідності.
Додаємо ванільну есенцію і яйця, перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції. Додаємо борошно і знову перемішуємо.
Форму змащуємо маслом і застилаємо пергаментом. Викладаємо тісто.
Поверх тіста кладемо шар нарізаних скибочками персиків.
Зверху виливаємо сметанно-сирну масу.
Ставимо форму в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо близько години.
Виймаємо з духовки і охолоджуємо до кімнатної температури, потім відправляємо в холодильник на ніч.
Остиглий пиріг перевертаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply