Печиво на швидку руку

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Печенье на скорую руку 1

Ви зайнята людина, багато працюєте, практично не маєте часу на домашні клопоти, але у вашій сім’ї є завзяті улюблені ласуни, які можуть, їсти цукор ложками і кожен божий день вимагаю безліч нових десертів? Якщо так, тоді печиво на швидку руку допоможе вам вирішити безліч проблем. По-перше, ви порадуєте своїх домочадців апетитною, повітряною, ніжною і недорогою випічкою, ну а по друге витратите на приготування всього якихось 25-30 хвилин!

  • Масло вершкове 60 грам
  • Цукор 2 столові ложки
  • Молоко 1 столова ложка
  • Кориця 3 чайні ложки
  • Мед 1/3 склянки
  • Борошно пшеничне 1,5 склянки
  • Сода 1/2 чайної ложки

1416074105162d508a3
Якщо вам треба швидко приготувати смачне домашнє печиво до чаю, тоді цей рецепт підійде, як ніякий інший. Отже, спочатку кладемо в невелику, але глибоку каструльку потрібну кількість меду і вершкового масла. Туди ж всипаємо цукровий пісок і ставимо все на маленький вогонь. Розтоплюємо ці продукти до рідкого стану, постійно збовтуючи і розпушуючи силіконовою або дерев’янною кухонною лопаткою, щоб вони не пригорали до дна гарячого посуду.
1416074105913f641ec
Як тільки суміш стане однорідною, за допомогою кухонного рушника знімаємо її з плити і даємо можливість злегка охолонути, так щоб залишилася теплою.
1416074106944d2f0cd


Потім просіваємо в глибоку миску через сито з дрібною сіткою півтори склянки пшеничного борошна, бажано вищого сорту. Додаємо до нього корицю, харчову соду і перемішуємо все столовою ложкою до однорідної консистенції. В цей же час включаємо і розігріваємо духовку до 220 градусів Цельсія. Потім застилаем протипригарний деко листом пекарського або пергаментного паперу або, в кращому випадку, силіконовим килимком.
1416074106275c26927
Після цього пересипаємо борошняну суху суміш в каструльку з рідкою медовою. Вливаємо туди трохи молока і ретельно замішуємо м’яке, еластичне, злегка липке тісто. Крутим його робити не варто, інакше ласощі після випічки вийдуть занадто твердими, але якщо борошняний напівфабрикат вельми рідкий, все-таки краще додати ще трохи борошна.
14160741064061e92df
Тепер злегка змочуємо руки в дуже невеликій кількості води, набираємо чайну ложку тіста, викладаємо його в долоню і скочується кулька завбільшки з волоський горіх. Переміщаємо його на підготовлений лист і тим же способом ліпимо решта кругляшок, розподіляючи їх невеликими порціями, на відстані один від одного приблизно в 2-3 сантиметри. Коли борошняний напівфабрикат закінчиться, за бажанням можна додати сформованому печенькові більш гарну форму, наприклад, зробити на ньому тонкі насічки зубцями вилки навхрест або видавити на кожному дну фігурної чарки симпатичний малюнок, все залежить від вашої фантазії.
1416074106547ed7eea
Далі перевіряємо духовку і, якщо вона розігрілася до потрібної температури, ставимо туди деко з поки ще сирим печивом. Випікаємо його не більше 5-7 хвилин, важливо не перетримати це чудо в гарячій шафі, інакше десерт вийде занадто твердий, як тільки тісто підрум’яниться, значить готово!
Натягуємо на руки кухонні прихватки, переставляємо деко на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю, і даємо можливість печенькові трохи охолонути. Потім, скориставшись кухонною лопатою, переміщаємо випічку на металеву решітку, повністю охолоджуємо до кімнатної температури і дегустуємо!
Печиво на швидку руку всього за 25-30 хвилин це не штука, а справжнісінька, смачна, правда! Після приготування його охолоджують до кімнатної температури і сервірують на великому плоскому блюді або іншій десертній посуді до солодкого столу. Разом з такою випічкою можна подати улюблене варення, джем, крем, згущене молоко, розтоплений шоколад, рідкий мармелад. А смакувати печиво приємно зі свіжим, тільки завареним чаєм, кавою, теплим молоком, какао, соком, йогуртом або кефіром, кому як подобається. Готуйте з задоволенням і насолоджуйтеся смачною, а також простою їжею!
– Чому тісто може вийти рідким? Це прямо залежить від багатьох факторів: вмісту води в маслі, клейковини в борошні, а також густоти меду. Якщо бачите, що воно пливе, надайте мучному напівфабрикату більш щільну, але не сильно густу текстуру;
– За бажанням в тісто можна додати трохи ванільного цукру або повністю замінити його корицю;
– Деякі господині замість харчової соди використовують розпушувач для тіста, треба 1-1,5 чайної ложки;
– Мед краще брати густий, але прозорий.
1416074105141d0dec64aa3
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!